Lumea văzută prin fotografiile înscrise în competiția Huawei Next-Image Awards 2020: Cele mai bune creații ale utilizatorilor HUAWEI de până acum, o reală sursă de inspirație

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Huawei Consumer Business Group prezintă publicului larg o parte dintre cele mai creative lucrări înscrise până în acest moment în competiția Huawei Next Image 2020, pentru a încuraja și alți utilizatori HUAWEI să se alăture acestei inițiative și totodată pentru a împărtăși cu întreaga comunitate perspective inedite de fotografiere. Invitația adresată pasionaților de fotografie este de a surprinde magia din jur prin camerele foto ale telefoanelor HUAWEI și de a-și face cunoscute propriile viziuni artistice.

Creativitatea nu are limite. Cei care s-au înscris deja în competiția Huawei Next-Image Awards 2020 dovedesc că ea se află în fiecare dintre noi și că este nevoie doar de puțină voință pentru a o elibera și a crea ceva minunat. Concursul de fotografie mobilă HUAWEI a atras deja peste 2190 de înscrieri în România și peste 700.000 din întreaga lume. Fiecare utilizator HUAWEI este invitat să arate cea mai creativă modalitate prin care poate surprinde lumea din jur. Pentru inspirație, cei care își doresc să se înscrie în concurs, sunt invitați să exploreze câteva dintre cele mai uimitoare lucrări înscrise până în acest moment.

Magia contrastelor

Diversitatea lucrurilor din jurul nostru stimulează permanent imaginația. Contrastele sunt foarte importante în lumea fotografiei. De obicei, imaginile devin mai atractive atunci când surprind un contrast mai puternic.

Contrastul se poate baza fie pe accentuarea diferenței dintre cele două componente ale cadrului, fie pe sublinierea diferenței dintre cele două fenomene juxtapuse ale imaginii în ceea ce privește culoarea, forma sau textura. Scopul este de a evidenția și de a accentua conținutul imaginii. Aceeași fotografie va fi percepută ca fiind mai atractivă atunci când este mai contrastantă, pentru că efectele astfel surprinse sunt uimitoare.

Natura încântă cu frumusețea sa

Fotografia de natură continuă să uimească. Te-ai întrebat vreodată cum este posibil ca mediul surprins în fotografii să ne poată determina să privim îndelung imaginile respective? Cu siguranță, în spatele fotografiilor bune stă un moment unic surprins printr-o tehnică interesantă. Cheia succesului constă în adăugarea unui concept creativ și în maximizarea capabilităților sofisticate ale camerei mobile HUAWEI. Astfel, fotografia surprinsă este perfectă!

Un sfat util pentru momentele în care utilizatorii fotografiază frumusețea naturii este să lase puțin spațiu pentru subiectul pe care vor să îl surprindă. Indiferent dacă este vorba despre un cerb în alergare sau o pasăre în zbor, este important să fie plasat într-un punct „puternic” din imagine, lăsând mai mult spațiu înaintea subiectului decât în ​​urma acestuia. Astfel, este subliniată dinamica mișcării sale, iar armonia compoziției este păstrată cu succes.

Un moment efemer, surprins într-o fotografie valabilă pentru totdeauna

Imaginile sunt mai mult decât simple momente înghețate în timp și reprezintă tuneluri către o realitate paralelă. O fotografie surprinde farmecul din spatele momentului. Desigur, o astfel de imagine nu este ușor de obținut, dar merită încercat, deoarece va deveni, cu siguranță, o amintire de neuitat.

Lumina este un element crucial în fotografie. Adesea, cele mai bune momente pentru fotografiere sunt așa-numitele oră de aur și oră albastră. „Ora de aur” apare la aproximativ o oră după răsărit și cu o oră înainte de apusul soarelui, atunci când lumina este foarte caldă, moale, iar culorile sunt speciale. Puțin mai târziu, seara, are loc „ora albastră”, atunci când cerul albastru închis are aceeași luminozitate ca iluminatul artificial al casei sau al străzii. În acest timp, poți fotografia clădiri și felinare stradale iluminate, într-o atmosferă deosebită.

Simplitatea contează

Fotografiile cu detalii bogate pot fi impresionante. Totuși, excesul de elemente estompează uneori mesajul din spatele fotografiei și conceptul devine neclar. Atunci când fotografiem, merită să luăm în considerare mesajul pe care vrem să îl transmitem și să ne concentrăm pe expunerea elementelor cheie, precum o nuanță frumoasă de roșu, o compoziție originală sau atmosfera cadrului pe care îl surprindem.

Componenta de bază a unei fotografii de succes este compoziția cadrului. De obicei, avem tendința de a poziționa subiectul în centrul imaginii, deoarece camerele sunt construite astfel încât punctul central să „prindă focalizarea” cel mai rapid. Cu toate acestea, merită să ne amintim de regula treimilor, care împarte cadrul în trei părți egale, atât pe orizontală, cât și pe verticală. În locurile în care se intersectează liniile verticale și orizontale sunt create așa-numitele „puncte de forță” și aici ar trebui plasate subiectele principale ale imaginilor noastre, cele care atrag atenția privitorului și oferă sentimentul de armonie. Înainte de a face o fotografie, este important ca persoana din spatele camerei să stabillească un subiect principal. Fotografiile atent gândite sunt mult mai impresionante decât am crede!

Orice utilizator HUAWEI poate deveni o sursă de inspirație

Așa cum spunea Pablo Picasso, „Acțiunea este cheia fundamentală a succesului.”. Astfel, fiecare utilizator HUAWEI este invitat să devină o sursă de inspirație pentru întreaga comunitate, prin prezentarea propriei viziuni artistice. Competiția este deschisă tuturor deținătorilor de smartphone-uri HUAWEI care pot explora diferite perspective pentru a surprinde frumusețea vizuală a vieții. Termenul limită pentru înscrieri este 31 iulie, ora 18:00 CET.

Fotografiile și videoclipurile pot fi înscrise în cele șase categorii distincte, descrise mai jos:

  • Near Far: Camera smartphone-ului poate fi folosită pentru a surprinde detalii inedite și perspective diferite, indiferent dacă persoana din spatele camerei se află în interior sau afară.
  • Good Night: Utilizatorii pot surprinde cadre noaptea sau într-un mediu cu lumină scăzută, care să transpună atmosfera momentului în imagini.
  • Hello, Life!: O imagine valorează cât o mie de cuvinte. Utilizatorii pot surprinde și împărtăși o emoție sau o sursă de inspirație din viața de zi cu zi.
  • Faces: Experiment despre identitatea și puterea fotografiei de portret. Utilizatorii pot surprinde portretele celor apropiați.
  • Live Moments: Utilizatorii pot filma și regiza un scurt sau film realizat cu telefonul mobil de până la 10 minute, care să surprindă o poveste sub forma unor imagini în mișcare.
  • Storyteller: Utilizatoriipot folosi o serie de fotografii pentru a exprima emoții și a spune o poveste personală. Povestea trebuie să includă 3-9 imagini.

În plus, fiecare participant poate câștiga următoarele premii în competiția globală:

Marele Premiu: Fotograful anului (3 câștigători)

  • NEXT-IMAGE Creation Fund în valoare de 10.000 de dolari (înainte de impozitare)
  • Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)
  • Diplomă de merit în format electronic

Câștigătorii categoriilor (15 câștigători)

  • NEXT-IMAGE Creation Fund în valoare de 1.000 de dolari (înainte de impozitare)
  • Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)
  • Diplomă de merit în format electronic

Locul al doilea (50 câștigători)

  • Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)
  • Mențiuni de onoare (5 câștigători)
  • Diplomă de merit în format electronic

Pentru mai multe informații despre Huawei Next Image 2020 și înscriere, vizitați site-ul oficial al concursului: https://gallery.consumer.HUAWEI.com.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile HUAWEI sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc. Cu peste 32 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare pentru consumatorii de pretutindeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>