Peste 1340 locuri de parcare de parcare dedicate persoanelor cu dizabilitati promoveaza mesajul campaniei „#PeBune?”

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • Aproximativ 8100 de autovehicule sunt adaptate pentru soferi si pasageri cu dizabilitati din Romania;
  • Mai mult de 1340 de locuri de parcare sunt semnalizate cu vizualul campaniei;
  • Magazinele partenere din 138 de orase din tara gazduiesc mesajul campaniei la locurile de parcare dedicate.

Bucuresti, 17 noiembrie 2022 – Odata cu aniversarea a 5 ani de la lansare, mesajul campaniei #PeBune? pentru eliberarea locurilor de parcare dedicate persoanelor cu dizabilitati si ocupate abuziv ajunge in peste 1340 de locuri de parcare dedicate, din 138 de orase din Romania.

Campania isi propune sa reaminteasca soferilor fara dizabilitati si viitorilor soferi ca „Persoanele cu dizabilitati nu isi doresc loc de parcare dedicat, insa au nevoie de el”, prin amplasarea mesajului la locurile de parcare dedicate din cadrul magazinelor partenere. Soferii cu dizabilitati sunt si ei vizati, putand sa isi sustina ei insisi drepturile prin afisarea mesajului pe propriile masini, atat in trafic, cat si la propriile locuri de parcare dedicate. In acest fel, Motivation transmite indemnul de eliberare a locurilor de parcare dedicate persoanelor cu dizabilitati din Romania.

„Prin mesajul campaniei #PeBune? si prin parteneriatele pe care le dezvoltam an de an dorim sa transmitem tuturor participantilor la trafic faptul ca acele locuri de parcare dedicate persoanelor cu dizabilitati sunt o necesitate pentru soferii si pasagerii cu dizabilitati, fie ei adulti sau copii. Motivation incurajeaza si promoveaza un stil de viata activ si independent pentru toti utilizatorii de scaune rulante. Acelasi lucru il facem si prin campania #PeBune?. Ii incurajam sa iasa din casa, sa sofeze sau sa mearga singuri la cumparaturi si sa simta ca fac parte dintr-o societate incluziva. Efortul trebuie sa fie al nostru, al tuturor.”, a declarat Cristian Ispas, director general al Fundatiei Motivation Romania.

Conform datelor oferite de Registrul Auto Roman, la solicitarea inaintata de Fundatia Motivation Romania, la nivel national, numarul soferilor si pasagerilor cu dizabilitati care au solicitat adaptari ale autovehiculelor proprietate personala a ajuns la aproximativ 8.100. Datele fac referire la perioada 1 ianuarie 2012 – 31 iulie 2022.

Campania „#PeBune?” a fost lansata in noiembrie 2017 in magazinele Mega Image din Bucuresti si judetul Ilfov, iar ulterior, s-au alaturat si alti parteneri: Lidl Romania, IKEA Romania, Mega Mall, Sun Plaza, Centrul Comercial Drumul Taberelor, Shopping City Buzau, Shopping City Targu Jiu, Coresi Shopping Resort, Centrul Comercial Felicia, Shopping City Suceava. In prezent, indemnul campaniei se regaseste in magazinele partenere din 138 de orase din Romania.

Ideea campaniei a fost conturata in cadrul proiectului „8 ore peste program pentru o cauza buna” al Fundatiei Comunitare Bucuresti, care a adunat laolalta pentru o intalnire de lucru, profesionisti din mai multe arii profesionale si ONG-uri.

 

 

***

Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, creata in 1995 pentru a veni in sprijinul copiilor si adultilor cu dizabilitati. Serviciile pe care le ofera acopera o gama larga de nevoi, de la evaluare si echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilitati motorii, la recuperare activa si instruire pentru viata independenta alaturi de un instructor in scaun rulant, consultanta pentru accesibilizarea spatiilor si angajare si sport adaptat. Pana in prezent, Motivation a redat libertatea de miscare si speranta intr-o viata implinita pentru mai mult de 28.000 de persoane cu dizabilitati din Romania. Mai multe informatii pe www.motivation.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>