Vizibilitatea partidelor politice generată de miniștrii cabinetului Ciucă Presă scrisă, presă online, radio și TV

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

București, 2 septembrie 2022mediaTRUST prezintă studiul vizibilității partidelor politice generate de miniștrii cabinetului Ciucă, în presa scrisă, presa online, radio și TV în perioada 1 august – 31 august 2022.

În studiul prezentat de mediaTRUST, echipa de miniștri PSD ocupă locul întâi cu cele mai multe mențiuni în presa scrisă, online, radio și TV, urmată de echipa de miniștri PNL și UDMR. Referințele îi citează în calitate de miniștri ai cabinetului Ciucă.

Miniștrii PSD au înregistrat 36.167 de menţiuni, miniștrii PNL sunt citați în 26.363 de materiale și cei UDMR cu 9.013 mențiuni în mass-media din România – presă scrisă, presă online, radio și TV.

La nivelul audienței pe toate mediile, presă scrisă,  online, radio și TV, în perioada monitorizată de mediaTRUST, 1-31 august 2022, se identifică prezența miniștrilor PSD pe prima poziție – după cum a calculat mediaTRUST, fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise de PSD în medie de 40 de ori pe lună (ajungând la 681,148,965 de contacte), urmați de miniștrii PNL, ceea ce se traduce prin faptul că audiența însumată a informațiilor despre aceștia a ajuns la fiecare român mai mult de 30 de ori pe lună (513,220,385 contacte). Potrivit mediaTRUST, fiecare român a putut auzi mesajele UDMR în medie de 11 ori într-o lună (190,240,817 contacte).

Picture14

Echipele de miniștri la guvernare în presa scrisă din România

 

Membrii Cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-31 august 2022, un număr de 2.167 articole în presa scrisă monitorizată de mediaTRUST.

Dintre aceștia, echipa de miniștri PSD înregistrează 1.170 articole în presa scrisă monitorizată de mediaTRUST, în perioada 1-31 august 2022, echipa de miniștri PNL înregistrează 863 articole iar miniștrii UDMR sunt citați în 163 de materiale în presa scrisă.

Picture3 (1)

Miniștrii PSD în presa scrisă din România.

 

Petre DAEA, noul ministru al agriculturii, este cel mai mediatizat ministru PSD în presa scrisă în perioada monitorizată, 1-31 august 2022, înregistrând 301 referințe în presa scrisă monitorizată de mediaTRUST, cu 47 mai multe decât în luna precedentă. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al Agriculturii. Acesta a înregistrat vârful de vizibilitate în data de 11 august 2022, cu articole în presa scrisă în care Petre Daea a ținut să liniștească populația cu privire la producția agricolă și a atenționat asupra prezentărilor apocaliptice la TV. Cele mai active publicații care l-au menționat pe ministrul agriculturii sunt Informația Zilei (Satu Mare), Caţavencii, Graiul Maramureșului și Cuget Liber (Constanța).

Picture4 (1)

Alexandru RAFILA, ministru PSD, înregistrează 212 mențiuni în presa scrisă, cu 45 mai multe decât în luna iulie, situându-se astfel pe ce-a dea doua poziție în studiul prezentat. În perioada monitorizată, vârful vizibilității ministrului PSD, Alexandru RAFILA s-a înregistrat în data de 10 august 2022, cu materiale în publicațiile scrise privind pastilele de iodură de potasiu și procedura pentru prescripția acestor pastile. Cele mai active surse din presa scrisă cu mențiuni pentru ministrul sănatății, sunt: Renașterea Bănățeană (Timis), Ziua de Cluj, Informația Zilei (Satu Mare) și Obiectiv de Suceava.

Picture17 (5)

Sorin Mihai GRINDEANU este al treilea cel mai menționat ministru în presa scrisă din România, în perioada monitorizată, 1-31 august 2022, cu 192 de materiale publicate, cu 64 mai multe decât în iulie. Cea mai mare vizibilitate a ministrului transporturilor și infrastructurii s-a înregistrat în data de 31 august, articolele care îl menționează pe acesta referindu-se la lansarea licitaţiilor pentru 332 km de autostrada precum si la pachetul cu măsuri sociale pe care PSD dorește le aprobe în coaliţie, printre care pensii mai mari şi salariul minim pe economie de 3. 000 de lei. Sursele cele mai active care l-au menționat pe Sorin Mihai GRINDEANU sunt Ziua de Vest (Timiş), Informația Zilei (Satu Mare), Kronika (Cluj) și Cuget Liber (Constanța).

Miniștrii PNL în presa scrisă din România. Sorin-Mihai CÎMPEANU, cel mai vizibil ministru al cabinetului Ciucă în luna august.

 

PNL, prin ministrul Educației, Sorin-Mihai CÎMPEANU, înregistrează 371 de materiale în presa scrisă monitorizată de mediaTRUSTfiind cel mai vizibil ministru al cabinetului Ciucă, cu 118 mai multe decât în iulie. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al Educației. Vârful audienței este înregistrat în data de 31 august 2022, cu materiale despre media claselor V-VIII ce va fi eliminată din calculul mediei de admitere la liceu , astfel că ierarhizarea absolvenților urmând a se realiza doar pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională, din anul școlar 2022-2023, precum și articole despre problemele de la începerea noului an şcolar-3% din şcoli și grădiniţe care nu au încă autorizaţie de la Direcţia de Sănătate Publică, în România iar mii de copii merg încă la toaletele din fundul curţii. Cele mai active surse care îl menționează pe ministrul educației sunt Informația Zilei (Satu Mare), Mara (Teleorman), Obiectiv de Suceava și Bună Ziua Braşov.

Virgil-Daniel POPESCU, Ministrul Energiei din partea PNL, înregistrează 209 materiale în presa scrisă, cu 82 mai multe decât în iulie 2022. Vârful audienței se înregistrează în data de 25 august în contextul discuțiilor legate de noul act normativ discutat în coaliţie referitor la situaţia din energie, act normativ care ar putea să prevadă impozitarea întregului lanţ – producători, furnizori şi intermediari. Cele mai active surse care îl citează pe ministrul energiei sunt Informatia Zilei (Satu Mare), Impact în Gorj, Viata liberă (Galati) și Crai Nou (Suceava).

Lucian Nicolae BODE, ministrul afacerilor interne, este citat în 88 de publicații scrise. Trendul ascendent al vizibilității ministrului afacerilor interne este evident în data de 31 august 2022, în contextul în care multe unităţi de învăţământ nu au obţinut încă autorizaţia de securitate la incendiu iar ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut prefecţilor să ia toate măsurile menite să prevină “producerea de incidente nedorite”. Sursele cele mai active din presa scrisă care îl citează pe Lucian Bode: Naţional, Adevărul, Libertatea și Caţavencii.

Miniștrii UDMR în presa scrisă din România

 

UDMR se remarcă prin ministerul Sportului, reprezentat prin Carol-Eduard NOVÁK, cu 80 de mențiuni în presa scrisă din România în perioada monitorizată de mediaTRUST, 1-31 august 2022. Acesta a înregistrat o scădere luna aceasta, cu 19 mențiuni mai putin decât luna trecută.  Vârful de vizibilitate este în data de 17 august 2022, în contextul delegaţiei României care a cucerit opt medalii la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen, iar la revenirea în ţară a fost întâmpinată doar de jurnalişti şi de oficiali din cadrul federaţiei, Eduard Novak, ministrul sportului, lipsind de la evenimentul care a avut loc la Salonul oficial de la Otopeni. Sursele cele mai active în menționarea ministrului sportului în cadrul publicațiilor scrise, sunt: Obiectiv de Suceava, Gazeta Sporturilor, Jurnal Arădean și Caţavencii.

Pe locul al doilea se situează ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna TÁNCZOS, cu 38 de materiale în presa scrisă, cu 24 mai multe referințe comparativ cu iulie și un vârf al vizibilității în data de 11 august. Acesta a fost menționat în contextul evenimentelor din Ucraina din zona centralei nucleare de la Zaporojie și pericolul pe care îl poate reprezenta un eveniment la această centrală dar și în contextul explicațiilor UDMR pentru finanțările de la Budapesta către asociații sau fundații maghiare din România, care, conform ministrului Barna TÁNCZOS, sunt făcute conform legii și banii se folosesc pentru întreaga comunitate.

Pe următoarea poziție se situează Attila-Zoltán CSEKE, cu 13 articole în presa scrisă și un vârf al vizibilității în data de 3 august, cele mai active surse care l-au citat fiind Informația Zilei (Satu Mare), Obiectiv de Suceava și Curierul de Vâlcea.

 

Echipele de miniștri la guvernare – TV

Miniștrii PSD, cei mai mediatizați pe TV și în luna august.

 

Membrii Cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-31 august 2022, un număr de 6.768 de referințe pe posturile TV monitorizate de mediaTRUST.

Dintre aceștia, miniștrii PSD înregistreză 3.220 de mențiuni la posturile TV monitorizate de mediaTRUST. La nivelul audienței pe TV, în perioada monitorizată de mediaTRUST, 1-31 august 2022, se identifică prezența miniștrilor PSD pe prima poziție – după cum a calculat mediaTRUST, fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise de PSD la TV în medie de peste 22 de ori pe lună (ajungând la 385,220,000 de contacte), urmați de miniștrii PNL, cu 2.516 mențiuni la TV, ceea ce se traduce prin faptul că mesajele PNL au ajuns la fiecare român mai mult de 15 de ori pe lună (261,037,000 contacte). Miniștrii UDMR sunt citați în 1.032 materiale TV. Astfel, potrivit mediaTRUST, audiența însumată a informațiilor despre miniștrii UDMR a fost recepționată de fiecare român în medie de peste 7 ori într-o lună (122,829,000 contacte).

Miniștrii PSD la TV – Alexandru RAFILA și Marius-Constantin BUDĂI, cei mai mediatizați miniștri PSD la TV în luna august.

 

Alexandru RAFILA, ministrul sănătății, este cel mai mediatizat ministru PSD la TV, în perioada monitorizată, 1-30 august 2022, înregistrând 762 de referințe la posturile TV monitorizate de mediaTRUST, în creștere față de luna iulie când a înregistrat 694 referințe. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al sănătății. Cele mai multe materiale în care a fost menționat Alexandru RAFILA au apărut în data de 9 august, ca urmare a tensiunilor de la centrala nucleară de la Zaporije, Ucraina. Acesta îi îndeamnă pe românii de sub 40 de ani să meargă la medicii de familie să-și ia rețete pentru pastilele cu iodură de potasiu. După cum a calculat mediaTRUST, audiența însumată a informațiilor despre ministrul sănătății arată că fiecare român a intrat în contact cu mesajele acestuia în medie de peste 5 ori în luna august (ajungând la 89,478,000 de contacte).

Cele mai active surse TV cu materiale despre ministrul sănătății în perioada monitorizată de mediaTRUST, 1-31 august 2022: Antena 3 (135 referințe), România TV (118), Euronews Romania (114), Digi 24 (99), B1 (90).

Marius-Constantin BUDĂI, ministrul muncii și solidarității sociale, din partea PSD, înregistrează 598 referințe la posturile TV monitorizate de mediaTRUST, situându-se astfel pe cea de-a doua poziție în studiul prezentat, înregistrând o creștere față de luna iulie, când a avut doar 174 referințe.  Vârful vizibilității ministrului se înregistrează în data de 26 august iar materialele în care Marius-Constantin BUDĂI a fost menționat se referă la decizia guvernului privind creșterea ajutoarelor pentru cei vulnerabili, vârstnicii și familiile cu copii. Potrivit mediaTRUST, fiecare român a putut auzi mesajele ministrului în medie de aproape 5 ori într-o lună (81,374,000 contacte).

Cele mai multe referințe despre ministrul muncii au fost difuzate de Antena 3 (146), Romania TV (114), Realitatea Plus (86), Euronews Romania (70), B1TV (62).

Aceștia sunt urmați de Adrian CÂCIU, ministrul de finanțe, cu 464 mențiuni pe TV, în scădere față de luna iulie, cand a înregistrat 620 referințe. Acesta a înregistrat un vârf al vizibilității în data de 19 august, atunci când ministrul finanțelor a recunoscut că există riscul unei crize economice în România, cauza fiind dobânzile uriașe și inflația record. Este primul oficial din Guvern care recunoaște pericolul economic. Numărul de referințe la TV pe parcursul lunii august se traduce prin faptul că mesajele despre acesta au ajuns la fiecare român de aproape 3 ori (47,855,000).

Miniștrii PNL la TV. Virgil-Daniel POPESCU și Sorin-Mihai CÎMPEANU, cei mai mediatizați miniștrii PNL în luna august.

 

PNL, prin Virgil-Daniel POPESCU ministrul energiei, înregistrează 1.073 de apariții la posturile TV monitorizate de mediaTRUST, fiind astfel cel mai mediatizat ministru PNL la TV în luna august. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al energiei. Vârful vizibilității se înregistrează în data de 22 august 2022, în contextul măsurilor pentru a limita efectele scumpirilor din energie. Potrivit mediaTRUST, fiecare român a interacționat cu mesajele ministrului energiei precum si cu referințe la activitatea acestuia, de aproape 7 ori într-o lună (116,726,000 contacte). Sursele TV cele mai active în menționări cu privire la Virgil-Daniel POPESCU, sunt: Antena 3 (201), Digi24 (185), Romania TV (146), Euronews Romania (135), B1TV (138).

Sorin-Mihai CÎMPEANU, ministrul educației din partea PNL, înregistrează 726 de mențiuni la TV, cu un vârf al vizibilității în data de 30 august, cu materiale care se referă la începutul anului scolar și lipsurile din învățământ: școli care nu au autorizație de securitate la incendiu, grupuri sanitare decente, ori nu au mai fost renovate de mult, problema manualelor și a transportului pentru elevi. La un număr de 726 referințe și o audiență însumată a informațiilor de 65,490,000, din calculul mediaTRUST rezultă faptul că mesajele transmise au ajuns la fiecare român în medie de 4 ori pe parcursul lunii august. Euronews Romania (147), Antena 3 (126), Aleph News (91), B1TV (92), Digi24 (71), sunt cele mai active surse TV care menționează numele și activitatea ministrului educației, în perioada monitorizată, 1-31 august 2022.

Lucian Nicolae BODE are 253 de referințe TV în perioada monitorizată, 1-31 august 2022, în scădere față de luna trecută, când a înregistrat 297 mențiuni. În data de 7 august a fost înregistrat vârful vizibilității, în contextul festivalului UNTOLD, printre cei care au fost prezenți la festival aflându-se și ministrul de interne, Lucian Bode, însoțit de primarul Clujului, Emil Boc. Analizând mențiunile în perioada monitorizată și audiența însumată (28,221,000), rezultă faptul că fiecare român a avut acces la mesajele acestuia aproape 2 ori în cursul lunii august. Sursele care l-au menționat cel mai des pe Lucian Nicolae BODE sunt Romania TV (53), B1TV (41), Antena 3 (35), Digi24 (29) și Realitatea Plus (26).

 

Miniștrii UDMR la TV. Hunor KELEMEN și Barna TÁNCZOS, cei mai mediatizați miniștri UDMR în luna august.

 

UDMR se remarcă prin viceprim-ministrul Hunor KELEMEN, cu 324 mențiuni la TV în această perioadă monitorizată de mediaTRUST, generând un vârf al vizibilității în data de 10 si 16 august în contextul desfășurării ședinței coaliției iar marele absent a fost vicepremierul Kelemen Hunor, care se afla în concediu și nu și-a întrerupt vacanța pentru a participa, precum și cu referire la liderii coaliției de guvernare care au cerut explicații UDMR-ului pentru aplauzele de la discursul premierului maghiar Victor Orban de la Băile Tușnad.

Conform mediaTRUST, fiecare român a putut urmări mesajele viceprim-ministrului în medie de 2 ori în cursul lunii august (34,356,000 contacte).

În perioada monitorizată de mediaTRUST, Antena 3 a avut 89 de mențiuni despre Hunor KELEMEN, Digi24 (77), B1TV (54), Realitatea Plus (41) și Romania TV (32).

Aproape la egalitate este ministrul Barna TÁNCZOS, cu 325 materiale pe TV, înregistrând un vârf al audienței în data de 26 august, în contextul în care anul acesta lemnele de foc s-au scumpit, urmând tendința generală din domeniul energiei. Ministrul mediului a anunțat că are de gând să îi sprijine pe românii care folosesc lemnele pentru încălzire iar statul ar putea suporta 150 de lei din prețul fiecărui metru cub de lemne, dacă propunerea va fi acceptată de coaliția de guvernare. Conform studiului, cele mai active surse TV în perioada 1-31 august 2022, au fost Digi24 (69 mențiuni), Euronews Romania (64), Antena 3 (41) și B1TV (40).  Astfel, conform mediaTRUST, fiecare român a putut urmări mesajele ministrului în medie de 2 ori în cursul lunii august (36,164,000 contacte).

Următorul ministru mediatizat este Carol-Eduard NOVÁK, citat în 293 de materiale, cu un vârf al vizibilității în data de 16 august 2022, în contextul în care ministrul sportului a venit cu explicații după ce nu i-a întâmpinat pe campionii României la canotaj la întoarcerea în țară. Eduard Novac a spus că nu a fost invitat să participe nici la organizarea evenimentului, nici la eveniment și nu a primit nicio informare în acest sens. Antena 3 a avut 58 referințe despre ministrul sportului, Realitatea Plus (32), Euronews Romania (31) iar B1TV (26).

 

Echipele de miniștri la guvernare – Radio

Membrii cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-31 august 2022, un număr de 2.672 de menționări pe posturile radio monitorizate de mediaTRUST.

Dintre aceștia, miniștrii PSD înregistreză 1.228 referințe la posturile radio monitorizate de mediaTRUST, în perioada 1-31 august 2022. Materialele difuzate pe posturile de radio monitorizate au generat o audiență de 194,719,000, de aici rezultând faptul că fiecare român a intrat în contact cu mesajul PSD la Radio, în medie de 11 ori într-o lună. Miniștrii PNL înregistreză 1.136 menționări și au generat o audiență de 180,296,000, ceea ce se traduce prin faptul că mesajele PNL la Radio au ajuns la fiecare român în medie de peste 10 ori în cursul lunii august.  Miniștrii UDMR au fost citați în 308 materiale radio și au înregistrat o audiență de 47,275,000, altfel spus fiecare român a intrat în contact cu mesajele miniștrilor UDMR la radio de aproape 3 ori pe parcursul lunii august.

Miniștrii PSD la RADIO. Alexandru RAFILA, prima poziție și la Radio.

 

Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății, ocupă prima poziție în perioada monitorizată, 1-31 august 2022, înregistrând 408 materiale la posturile radio. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al Sănătății. Vârful vizibilității îl reprezintă materialele referitoare la trendul descrescător al numărului total al cazurilor de COVID, la starea pacienților răniți după accidentul din Bulgaria și la distribuția pastilelor de iodură de potasiu pentru toate persoanele cu vârsta de până la 40 de ani, din data de 9 august 2022. Bucuresti FM, Digi FM, Romania Actualitati, Radio France Internationale și Magic FM sunt posturile radio care îl menționează cel mai des pe Alexandru RAFILA. Din rezultatele audienței însumate a informațiilor despre ministrul sănătății, rezultă că fiecare român a putut intra în contact cu mesajele transmise în medie de peste 3 ori în cursul lunii august (ajungând la 60,522,000 de contacte).

 

Sorin Mihai GRINDEANU, ministrul transporturilor și infrastructurii din partea PSD, este citat în 248 de materiale la posturile radio monitorizate de mediaTRUST, situându-se astfel pe poziția a doua în studiul prezentat. Vârful vizibilității ministrului Sorin Grindeanu a fost în data de 2 august, acesta fiind citat cel mai des de posturile Digi FM, Bucuresti FM, Magic FM, Kiss FM și Romania Actualități. Cifrele indicate în analiză se traduc prin faptul că mențiunile despre acesta au ajuns la fiecare român mai mult de 2 ori pe lună (43,003,000 de contacte).

Aceștia sunt urmați de Marius-Constantin BUDĂI, care înregistrează 193 de mențiuni pe posturile radio monitorizate. În contextul adoptării de către guvern a ordonanței de urgență care va acorda majorări în funcție de disponibilitatea bugetară, ministrul muncii și solidarității sociale beneficiază de o creștere a vizibilității față de luna iulie, când a înregistrat doar 46 de mențiuni la radio.

 

 

Miniștrii PNL la RADIO. Sorin-Mihai CÎMPEANU, cel mai mediatizat ministru la radio în august.

 

PNL, prin ministrul educației, Sorin-Mihai CÎMPEANU, înregistrează 491 de materiale la posturile radio monitorizate de mediaTRUST, fiind astfel cel mai menționat ministru PNL în studiul prezentat. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al Educației. În contextul adoptării unor reguli mai dure de acordare a burselor pentru elevi cât și a schimbării metodei de admitere la liceu, media claselor 5-8 urmând a fi eliminată din calculul notei de admitere, iar intrarea urmând a se face doar pe baza mediei de la evaluarea națională, ministrul Educației a avut cea mai mare vizibilitate la radio în data de 30 august 2022. Digi FM, Bucuresti FM, Romania Actualități, Radio Guerrilla și Radio France Internationale au fost posturile de radio cu cele mai multe mențiuni despre ministrul educației. Din calculul mediaTRUST, fiecare român a putut auzi mesajele ministrului în medie de peste 4 ori în perioada monitorizată, 1-31 august 2022.

Virgil-Daniel POPESCU, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri din partea PNL, înregistrează 360 materiale la radio. Digi FM, Romania Actualități, Radio France Internationale, Radio Guerrilla și Europa FM fiind posturile radio cu cele mai multe mențiuni despre ministrul Virgil Popescu.

Lucian Nicolae BODE, este citat în 61 de materiale radio în perioada monitorizată, 1-31 august 2022, în scădere față de luna precedentă, când a fost menționat de 113 ori.

Miniștrii UDMR la RADIO

 

Ministrii UDMR sunt activi în zona radio, cu 308 materiale în perioada monitorziată de mediaTRUST, 1-31 august 2022.

Cel mai menționat ministru UDMR este Barna TÁNCZOS, ministrul mediului, apelor și pădurilor, cu 157 materiale în mediul radio, în scădere față de luna iulie când a fost citat în 204 materiale. Bucuresti FM, Digi FM, Romania Actualități, Europa FM și Radio France Internationale sunt posturile radio care cu cele mai multe referințe la adresa ministrului mediului. Conform audienței generale înregistrate (24,547,000), referințele către Barna TÁNCZOS au putut fi auzite la radio de fiecare român mai mult de o data pe lună.

Hunor KELEMEN, viceprim-ministrul UDMR, se remarcă cu 64 de mențiuni pe radio, în urcare față de luna precedentă, cînd a înregistrat 45 de referințe.

Următorul ministru UDMR citat de posturile de radio monitorizate de mediaTRUST este Attila-Zoltán CSEKE, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, citat în 45 de materiale.

Vârful de audiență a fost înregistrat de ministrul Barna TÁNCZOS, în data de 25 august 2022, cu subiectul privind descinderile Gărzii de Mediu în zona Bolintin Vale, vizând activități ilegale în domeniul deșeurilor, acțiuni la care a participat și ministrul mediului.

Echipele de miniștri la guvernare – Online și Social media

 

Membrii cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-31 august 2022, un numar de 59.936 de mențiuni în online și social media monitorizate de mediaTRUST.

Dintre aceștia, miniștrii PSD înregistreză 30.549 de materiale pe portalurile online și social media monitorizate de mediaTRUST, în perioada 1-31 august 2022. După cum a calculat mediaTRUST, un român ar fi putut intra în contact cu mesajele PSD în mediul online în medie de peste 4 ori în luna august (ajungând la 74,604,140 de contacte).

Miniștrii PNL înregistreză 23.634 de materiale, în creștere față de luna precedentă când au înregistrat 19.172 referințe, ceea ce se traduce prin faptul că mesajele miniștrilor PNL au ajuns la fiecare român mai mult de 3 ori în cursul lunii august (52,167,076 de contacte).

 

Miniștrii UDMR au fost citați în 7.539 de materiale online, în scădere față de luna iulie când au fost menționați în 9.055 de materiale. Astfel, fiecare român a intrat în contact cu mesajele UDMR în online și social media, cel mult o dată în cursul lunii august (16,364,633 contacte).

Miniștrii PSD – Cele mai multe menționări în online și social media

 

Alexandru RAFILA ocupă prima poziție, pentru perioada monitorizată, 1-31 august 2022, fiind menționat în 7,640 materiale în online și social media, în creștere față de luna iulie cînd a fost citat în 6.882 materiale. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al sănătății. După cum a calculat mediaTRUST, fiecare român a putut intra în contact cu referințele către Alexandru RAFILA în medie de cel puțin o data într-o lună (ajungând la 20,181,624 de contacte).

Sorin Mihai GRINDEANU, ministrul ministrul transporturilor și infrastructurii din partea PSD, este citat în 5.698 de materiale monitorizate de mediaTRUST, o creștere spectaculoasă de la 4.008 menționări înregistrate luna precedentă.

Ministrul Marius-Constantin BUDĂI ocupă poziția a treia, cu 4.693 menționări în online și social media.

 

Miniștrii PNL în online și social media.

 

Cel mai citat ministru din partea PNL este Sorin-Mihai CÎMPEANU, cu 7.736 de materiale în online și social media în perioada monitorizată de mediaTRUST, 1-31 august 2022. Acesta înregistrează o creștere față de luna trecută, când a avut 6.288 de referințe în online și social media. Audiența însumată a informațiilor despre ministrul educației (22,892,209) se traduce prin faptul ca fiecare român a avut acces la mesajele acestuia mai mult de o dată în cursul lunii august.

Ministrul PNL Virgil-Daniel POPESCU ocupă poziția a doua, cu 5.833 menționări, în creștere față de luna august când a fost citat în 3.428 de materiale.

Următorul ministru PNL în topul vizibilității în online și social media, este Ioan Marcel BOLOŞ, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu 1.903 mențiuni.

 

Miniștrii UDMR în online și social media

 

Ministrii UDMR sunt activi în zona online și social media, cu 7.539 materiale în perioada monitorziată de mediaTRUST, 1-31 august 2022.

Cel mai menționat ministru UDMR este Barna TÁNCZOS, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu 2.290 de materiale în mediul online și social media, în scădere față de luna iulie cînd a fost citat în 3.129 materiale.

Ministrul Attila-Zoltán CSEKE se remarcă cu 1.786 de mențiuni în online și social media iar Hunor KELEMEN înregistrează 1,734 mențiuni în online și social media între 1-31 august 2022.

Metodologie

 

Notă: În prezentul studiu, Vizibilitatea partidelor politice generată de miniștrii cabinetului Ciucă – Presă scrisă, presă online, radio și TV, pentru o analiză echilibrată și pentru păstrarea echidistanței în evaluarea mediatizării echipelor ministeriale, apariţiile Primului Ministru Nicolae Ionel Ciucă nu au fost incluse. În realizarea studiului s-au luat în calcul doar miniștrii cu portofoliu.

 

Analiza include toate materialele din presa tipărită, posturile de radio și TV monitorizate de mediaTRUST precum și site-urile, paginile oficiale facebook, twitter, instagram, youtube, bloguri, podcast-uri si comentarii retele socializare. Pentru mai multe detalii privind monitorizarea presei scrise, radio, TV, online și social media consultați www.mediatrust.ro.

 

Pentru măsurarea impactului (audienţei) materialelor incluse în studiu sunt folosite datele de audienţă furnizate de ARMA (pentru televiziuni), BRAT (pentru presa tiparită), ARA (pentru radio) şi metode proprietate mediaTRUST în cazul mediului online (inclusiv Social Media).

 

Despre mediaTRUST

mediaTRUST România, parte a Institute of Media Monitoring (IMM) din Polonia, oferă clienţilor săi acces la informaţiile apărute zilnic în mass media (presă scrisă, online, radio şi TV) din 15 ţări din Europa Centrală şi de Est. Din 2004 suntem membri ai organizaţiei internaţionale de elită FIBEP (Federation Internationale des Bureaux d’Extraits de Presse), iar în 2014 am devenit membri BRAT (Biroului Român de Audit Transmedia) şi ARMA (Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţelor).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>