Jagex achiziționează Pipeworks Studios din SUA în cadrul primei investiții majore într-un studio extern

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  • Cunoscut pentru franciza RuneScape, publisher-ul își extinde capacitatea de producție prin noua achiziție , diversificând totodată portofoliul și asigurând noi oportunități de dezvoltare în America de Nord și nu numai
  • Achiziția este rezultatul unei creșteri susținute în ultimii cinci ani, care include mai multe înțelegeri de publishing cu parteneri terți și numărul record de utilizatori  RuneScape
  • Pipeworks va continua modelul său de business independent bazat pe succesul dezvoltării și co-dezvoltării cu publisheri și clienți din întreaga lume

București, 21 iulie 2022: Unul din cei mai cunoscuți dezvoltatori și publisheri din lume, Jagex a anunțat azi achiziția Pipeworks Studios (“Pipeworks”), un studio de dezvoltare de succes cu peste 200 de angajați, având sediul în Eugene, Oregon.

Fiind prima achiziție al unui studio extern, tranzacția este dovada angajamentului Jagex de a-și extinde echipa cu talent la nivel internațional, dar și de a crește prezența în America de Nord.

Achiziția vine pe fondul unei perioade de creștere susținută pentru Jagex. Fiind un lider în domeniul jocurilor care pun accentul pe comunitate, Jagex a înregistrat venituri record în ultimii cinci ani pe baza modelului de „games-as-a-service”, la acest succes contribuind și înțelegerile de publishing cu parteneri terți și numărul record de utilizatori a francizei RuneScape. În 2021, firma globală de investiții Carlyle (NASDAQ: CG) a achiziționat Jagex cu scopul de a sprijini compania în strategia sa de creștere, inclusiv pe partea de M&A.

Înființat în 1999, Pipeworks a dobândit reputația de furnizor de soluții tehnologice avansate în lumea gaming-ului, atât pentru IP-uri consacrate, cât și pentru francize noi. Echipa Pipeworks se compune din peste 200 de angajați, care au livrat peste 125 de jocuri, devenind parte importantă a unor proiecte majore cu parteneri precum EA Sports, Wizards of the Coast, Activision, Genvid sau MetaTeq.

“Suntem încântați să le urăm bun-venit celor de la Pipeworks în familia Jagex,” a declarat Phil Mansell, CEO-ul Jagex. “Pipeworks reprezintă o oportunitate incredibilă de a ne extinde echipa cu talent de game development internațional. Noul studio oferă cel mai înalt nivel de cunoștințe când vine vorba de dezvoltare de jocuri, cu focus pe jocurile AAA care urmează modelul ”games-as-a-service”, având o istorie de colaborare cu cei mai bun creatori de jocuri din toată lumea. Lindsay (CEO-ul Pipeworks) și echipa lui au condus remarcabil această afacere profitabilă în ultimii ani și de abia așteptăm să publicăm IP-ul dezvoltat de Pipeworks și să-i accelerăm evoluția.”

“Aceasta este o oportunitate de ne dezvolta, ambele firme venind cu propria lor experiență în acest parteneriat,” a declarat Lindsay Gupton, CEO-ul Pipeworks Studios. “Abordarea Jagex de a oferi o platformă de top dezvoltatorilor pentru a crea jocuri axate pe comunitate, care oferă o experiență memorabilă și bogată în conținut, se aliniază perfect cu modelul de business ”work-for-hire” al Pipeworks și ne va ajuta să ne concentrăm pe construirea de jocuri și tehnologii inovatoare.”

Michael Wand, Managing Director și Co-Head al echipei de consilieri Carlyle Europe Technology Partners a declarat: “În ianuarie 2021, Carlyle a achiziționat Jagex pentru a sprijini expansiunea companiei, menținând focusul pe franciza RuneScape pe lângă diversificarea portofoliului și creșterea afacerii. Achiziția Pipeworks se aliniază cu această strategie și suntem încântați să sprijinim Jagex în această tranzacție.”

Detaliile înțelegerii nu au fost făcute publice. Aream & Co. au avut rolul de consultant financiar exclusiv al Sumo Group, iar Allen & Overy ca consultant legal, în timp ce Linklaters au fost consilierii legali ai Jagex.

Despre Jagex

Unul dintre liderii jocurilor de PC bazate pe comunitatea formată în jurul lor, Jagex este cunoscut în special pentru MMORPG-ul, RuneScape, franciză care a atras aproape 300 milioane de jucători și a generat venituri totale de peste 1 miliard de dolari. În prezent franciza RuneScape s-a extiuns dincolo de operațiile de tip live game, evoluând în jocuri care conectează și inspiră milioane de jucători, oferind conținut și experiențe atât în lumea de joc, cât și în afara ei. Atât RuneScape, cât și Old School RuneScape, pe PC și pe mobile, oferă lumi aflate în continuă evoluție, cu activități și dezvoltare inspirate de feedback-ul venit din partea comunității. Astfel, jucătorii au un cuvânt de spus despre cum se dezvoltă fiecare joc. Firma își extinde portofoliul prin Jagex Partners cu francize noi care reprezintă viitorul jocurilor live. Jagex are peste 450 de angajați la sediul său din Cambridge. Pentru mai multe informații despre Jagex vizitați www.jagex.com.

Despre Pipework Studios

Pipeworks este un recunoscut dezvoltator de jocuri inovatoare din SUA cu sediul în Eugene, Oregon. Compania oferă servicii de full development, co-development și live operations la cei mai mari publisheri din industria de jocuri și altor parteneri. Pipeworks crede în dezvoltarea de jocuri unice și inovatoare, care pun în valoare talentul creativ al echipei, în timp ce păstrează în centrul atenției comunitatea de jucători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>