Studiu Romanian Software: Administrarea personalului si managementul documentelor sunt cele mai cautate solutii digitale de HR in 2022

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bucuresti, iulie 2022 – Romanian Software, unul dintre liderii pietei de software in domeniul resurselor umane, anunta rezultatele studiului „New HR: cum digitalizeaza companiile din Romania procesele de HR?”.

Studiul are la baza raspunsurile reprezentantilor HR din 300 de companii romanesti, companii de toate dimensiunile, atat din Bucuresti, cat si din celelalte orase ale tarii. Studiul si-a propus sa identifice directia in care se indreapta digitalizarea proceselor HR in 2022. In acest scop, au fost analizate mai multe teme de interes: nivelul de adoptie al tehnologiilor HR, beneficiile aduse, provocarile intampinate sau motivele pentru care companiile adopta solutii digitale pentru HR.

”La finalul starii de alerta in care am trait timp de doi ani, am vrut sa vedem daca perceptia asupra digitalizarii s-a schimbat in randul companiilor romanesti. In calitate de furnizori de top a solutiilor pentru digitalizarea proceselor de resurse umane, ne bucuram sa contribuim la modernizarea modului in care lucreaza angajatii. Ne dorim ca prin realizarea acestui studiu sa ajutam la constientizarea faptului ca digitalizarea este o oportunitate si poate ajuta orice afacere, indiferent de dimensiune” – a declarat Victor Dragomirescu, CEO Romanian Software.

Victor Dragomirescu - CEO Romanian Software

30% dintre companii au adoptat noi solutii de HR in ultimii 2 ani pentru a sustine munca hibrida si de la distanta

Pandemia a dus la crearea unor noi modele de munca, iar tehnologiile au avut un impact semnificativ asupra modului in care oamenii comunica, lucreaza si colaboreaza. In acest context, o treime din companii au adoptat solutii digitale de HR pentru a sustine munca hibrida si de la distanta. Dintre companiile chestionate, 66% sustin ca vor lucra in sistem hibrid si doar 7.8% vor avea un model de lucru 100% remote pe parcursul anului 2022.

Productivitatea ridicata si simplificarea proceselor sunt in topul beneficiilor obtinute de companiile care adopta solutii digitale de HR

Pentru 76.2% dintre specialistii HR, productivitatea imbunatatita este principalul beneficiu pe care-l ofera softurile dedicate proceselor de resurse umane, fiind urmata de simplificarea proceselor (70.2%), diminuarea erorilor umane si asigurarea securitatii datelor (48.9%).

Noile modele de munca au facut ca tehnologiile de tip self-service sa devina mult mai solicitate in departamentele de HR

Noua dinamica a pietei muncii a dus la popularizarea softurilor de tip self-service prin care angajatii isi iau zile de concediu, isi fac pontajul sau isi actualizeaza documentele singuri. Peste 65% dintre companiile din Romania ofera softuri de self-service angajatilor.

Administrarea personalului si managementul documentelor sunt cele mai cautate solutii de HR in 2022

In randul specialistilor HR, managementul documentelor (53.1%) si administrarea personalului (42.2%) sunt aplicatii cautate si indispensabile in prezent. Insa, dezvoltarea aplicatiilor specializate pe extragerea de date valoroase a facut din softurile de tip Analytics sa ajunga in top 3 solutii dorite de 43% dintre respondenti in 2022.

Peste 40% dintre companii planifica sa adopte si alte solutii HR in 2022.

Ca raspuns pentru noile nevoi aparute in departamentele de resurse umane, 42.2% dintre specialistii HR isi propun ca in 2022 sa isi extinda pachetul de solutii software pe care il folosesc in companie. Motivul pentru care companiile doresc sa investeasca este, in proportie de aproape 60%, nevoia unor functionalitati extinse care sa raspunda noilor nevoi aparute.

Acestea sunt doar o parte dintre rezultatele studiului „New HR: cum digitalizeaza companiile din Romania procesele de HR?”. Pentru rezultatele complete, accesati acest link.

 

Despre Romanian Software

Romanian Software digitalizeaza mediul de business romanesc de 21 de ani, fiind unul dintre liderii de piata si un partener strategic pentru peste 700 de clienti.

Prin platforma colorful.hr, Romanian Software ofera softuri pentru managementul online al documentelor, administrarea personalului, HR Analytics, evaluarea personalului, salarizare, pontaj digital, recrutare, training angajati, bugetare, comunicare interna, chatbot pentru HR, self-service pentru angajati. Aditional se ofera servicii de recrutare si leasing de personal, salarizare, administrarea personalului, consultanta legislativa si fiscala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>