Axis: Solutie inedita pentru promovarea orasului Praga

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sistemul de 8 camere Axis si prezentare panoramica interactiva, accesibil cu ajutorul noului card turistic – Prague Visitor Pass

Daca aveti in plan sa faceti o vizita in Praga vara aceasta si doriti sa va informati, sau, pur si simplu, sunteti indragostiti de frumosul oras din centrul Europei aveti oricand acces la imagini live cu locatiile principale ale orasului. NetRex, un dezvoltator ceh de platforme video in cloud si servicii conexe, a lansat recent un nou sistem de 8 camere web cu platforma de prezentare panoramica interactiva cu scopul de utilizare in promovarea turistica a orasului Praga. Sistemul este operat de Prague City Tourism si are drept scop prezentarea in timp real a unor destinatii turistice atractive si sprijinirea noului proiect Prague Visitor Pass.

axis_netrex_Staromestska-vez-stream-2

Utilizarea camerelor web pentru promovarea turismului este una dintre tendintele evidente din ultimii ani. Multe hoteluri, statiuni de schi, agentii de turism sau centre de informare turistica includ in prezentarea lor online imagini sau transmisiuni video live din locatie. Cu toate acestea, proiectul realizat de NetRex cu prezentarea orasului Praga este de exceptie la nivel global, dača avem in vedere amploarea, estetica si functionalitatile sale.

Opt camere web va ajuta sa explorati live orasul Praga

Principalul element al intregii prezentari turistice este camera principala amplasata pe turnul de observatie Petřín, de unde, la intervale regulate se transmite o vedere panoramica statica a orasului Praga, completata de puncte de interes, informatii despre vreme si un meniu interaktiv. De exemplu, puteti vizualiza cele mai frumoase fotografii din punct de vedere istoric, puteti reda imagini animate sau puteti trimite o felicitare electronica. „Unicitatea prezentarii este data de faptul ca din imaginea principala puteti da click pe alte sapte fluxuri video distincte din alte turnuri din Praga, practic puteti face un tur virtual in timp real al centrului istoric cu mare usurinta. Aceste fluxuri video separate incorporeaza infografice suplimentare“, a declarat David Capoušek, CEO al companiei NetRex.

Atat pe web, cat si pe televizorul hotelului

Prague City Tourism va continua sa dezvolte sistemul de 8 camere cu prezentarea pe internet. Suplimentar versiunii web, unde fiecare poate deschide fluxul video de care este interesat si comuta imaginea pe zona de interes, prezentarea va fi disponibila si pe televizoarele unor hoteluri din Praga. In acest caz, imaginea porneste automat in turul virtual, se opreste intotdeauna in punctele de interes selectate si afiseaza imagini in direct. Iar, in plus, in prezentare exista un cod QR cu un link catre cardul turistic Prague Visitor Pass“, spune Petr Soukup, directorul departamentului IT al Prague City Tourism, completand: „Astfel, oaspetii hotelului pot achizitiona cu usurinta cardul folosind telefonul mobil si un cod QR, primind in acelasi timp sfaturi despre destinatiile turistice interesante”.

Solutii ce pot da startul in turism

NetRex a livrat prezentarea Praga City Tourism ca o solutie completa, inclusiv instalarea celor 8 camere pe turnurile din Praga, cu o combinatie interesanta de tehnologii.  Camera centrala de pe Turnul Petřín AXIS Q3819-PVE ofera o imagine clara la 180° cu o rezolutie de 14 MP, fiind un model compus din 4 senzori. Alte turnuri au, de asemenea, camere video de la producatorul suedez Axis Communications. Imaginea statica principala cu infografice este furnizata de software-ul Panomax, care este utilizat in destinatii turistice din intreaga lume. Fluxurile video incorporate, inclusiv infografice, sunt redate pe un canal YouTube cu ajutorul grupului de aplicatii CamStreamer care redau pe web direct din camere. “Avantajul incontestabil al solutiei noastre este costul redus de instalare si operare si de numarul infinit de instante sau versiuni de afisare pe care utilizatorul – de exemplu, o agentie de turism sau un centru turistic – le poate configura singur, inclusiv cu infografice relevante. Fotografia panoramica Panomax, precum si fluxurile video separate din camere pot fi utilizata,  de exemplu, pe canalul YouTube”, concluzioneaza David Capoušek.

Principala prezentare panoramica a orasului Praga este disponibila la adresa: https://pvp.panomax.com sau pe site-ul web de unde se poate achizitiona cardului turistic Prague Visitors Pass.

Unde se afla noile camere web de la Prague City Tourism si unde le puteti vedea:

  • Turnul de observatie Petřín (camerapanoramica ),
  • Cloptinita orasului Sfantul Nicolae (2 camere),
  • Old Town Bridge Tower (2 camere),
  • Turnul podului din Lesser Town (1 camera),
  • Turnul Vechii Primarii (Věž Staroměstské radnice) (1 camera),
  • Poarta de praf (1 camera).

Ce componente include solutia NetRex pentru calatorii si experiente:

  • camera panoramica AXIS Q3819-PVE si modelele de camere fixe AXIS P1448-LE si AXIS P3248-LVE,
  • Platforma de prezentare Panomax,
  • pachetul de aplicatii de streaming CamStreamer in camere,
  • acces de la distanta la camere prin intermediul platformei video cloud NetRex

 

Despre NetRex

NetRex este o companie ceha de top din domeniul IT, care se concentreza pe termen lung pe dezvoltarea de platforme video in cloud si servicii conexe. Datorita propriei sale echipe de dezvoltare puternice si cooperarii stranse cu Axis Communications, poate satisface chiar si cele mai exigente cerinte ale clientilor sai. Din 2022, are si reprezentarea exclusiva a marcii Panomax in Cehia si Slovacia. Dupa mai bine de 15 ani pe piata, peste 5.000 de camere sunt instalate in sistemul NetRex si a furnizat pentru 1.500 de branduri recunoscute. Mai multe informatii puteti afla de la www.netrex.cz.

Pentru mai multe informatii despre proiect va stam la dispozitie:

Monica Musca, Consultant in Comunicare First PR Agency

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>