Festivalul ”Vara Magica” ajuns la cea de-a XI a editie

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bucuresti, 22 June 2022 – Festivalul “Vara magica”, aflat la editia a XI-a, va propune 9 concerte de muzica clasica la Ateneul Roman, in perioada 6 iulie – 31 august, cu o cadenta de un concert pe saptamana, perioada in care vom trai impreuna emotia si bucuria muzicii de calitate.

  • 11 editii de festival
  • 9 seri magice
  • 5 concerte extraordinare
  • 10 solisti instrumentali
  • 9 solisti vocali

Festivalul International “Vara Magica” este unul dintre evenimentele culturale estivale marcante ale Europei si una dintre putinele manifestari de acest gen care aduce in prim-plan capitala Romaniei. De la prima editie, festivalul a depasit 100 de concerte, de calitatea carora s-au bucurat mai mult de 80.000 de spectatori, sute de mii de ascultatori ai programelor radio si telespectatori care au urmarit transmisiunile in direct si inregistrarile acestor momente de inalta tinuta artistica.

www.VaraMagica.ro 2022_img1

In acest an, festivalul are si un site dedicat – www.varamagica.ro – unde puteti gasi informatii despre toate concertele din festival.

Dorin Ionita, initiatorul si organizatorul Festivalului Vara Magica, s-a straduit sa pastreze an de an continuitatea acestui eveniment de vara al bucurestenilor, considerand ca: ”Bucurestiul avea nevoie de muzica in perioada de vara, iar Festivalul Vara Magica ofera exact ceea ce defineste o capitala europeana:cultura – prin muzica de calitate interpretata de mari artisti, o locatie aparte in centrul orasului, elemente de inovatie si noutate de la an la an. Website-ul pe care l-am construit are rolul sa ne apropie de audienta festivalului nostru, prin informatie despre concertele si marii artisti pe care ii avem in festival. Chiar daca vremurile pe care le traim sunt provocatoare, avem nevoie de cultura vie, avem nevoie de muzica, de trairi la un mare nivel, iar acest festival ne aduce emotia generata de muzica de buna calitate interpretata de mari artisti”.

Afis_FestivalulVaraMagica2022

Ca in fiecare an, in cadrul Festivalului Vara Magica se anunta concerte cu artisti si orchestre de renume la nivel national si international.Primul concert din festival va aduce pe scena Ateneului Orchestra Romana de Tineret, dirijor: Cristian Mandeal si solist: violonistul Josef Špaček. In concertele urmatoare va vor incanta Orchestra Teatrului de Opereta “Ion Dacian”, Dirijor: Constantin Grigore si Solisti: Bianca Ionescu Ballo, Daniela BucsanGabriela DahaFlorin GaneaMihai UrzicanaGeorge VirbanAlexandru Burcapianista si compozitor Sinziana Mircea, marea soprana Laura Tatulescu cu o productie aparte de muzica electronica si sintetizator realizata alaturi de Giovanni Dinello, care include proiectii originale de videomapping in interiorul salii Ateneului realizate de artistul vizual AdistuNew Hope Orchestra, dirijor si solist violoncelistul Octavian Lup, alaturi de solistul Valentin Serban, castigatorul Concursului International George Enescu la vioara; Marele violonist Alexandru Tomescu va sustine recitalul cu tema: ”IN THE MOOD FOR LOVE”, fiind acompaniat de pianista Iulia TomaAnsamblul Cameral al Filarmonicii George Enescu ne va conduce ”Pe aripile valsului”, din Ansamblul Cameral fac parte: Vioara – Rafael Butaru si Natalia PancecViola – Iulia Goiana, Violoncel – Bogdan Popa, Pian – Monica Gemene, Armoniu – Catalin RaducanuFlaut – Ioana Balasa si Clarinet – Alexandru AvramoviciOrchestra de Tineret a Tarilor de Jos dirijata de Alexander Shelley va avea ca solisti pe Coraline Groen la vioara si soprana Laetitia Gerards cu un program de R. Strauss, B. Britten si G. Mahler; Romanian Sinfonietta Orchestradirijor si solist Alexander Sitkovestki. Festivalul se va incheia cu Orchestra Nationala de Tineret a Frantei, avand ca dirijor pe Michael Schønwandt si un program romantic de C. Debussy si G. Mahler.

poster_0_principal_1200

”In fiecare an, Vara este Magica pentru toti cei ce alegem sa fim in sala la concerte, dar si pentru toti cei care urmaresc transmisia realizata de partenerii nostri media. Asadar, va invitam la Festivalul Vara Magica in lunile iulie si august!”, declara dl. Dorin Ionita.

Programul complet al Festivalului poate fi consultat la varamagica.ro, iar biletele pentru concertele din cadrul Festivalului Vara Magica sunt disponibile pe www.bilete.ro, precum si, in curand, la alti operatori de bilete online, dar și la casa de bilete a festivalului deschisa la Ateneul Roman, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni pana joi, intre orele 14:00 si 19:00.

VaraMagica_Img3

Despre Lanto Communicatios

Lanto Communication a aparut in urma cu peste un deceniu. Inca de la inceput, initiatorul sau, Dorin Ionita, si-a propus ca unic scop sa arate lumii ca Romania, prin tinerii ei, a pastrat intacta sclipirea diamantina a geniului muzical al locuitorilor acestor locuri stravechi. Festivalul Vara Magica este un proiect al Lanto Communication ajuns la a X-a editie si 100 de concerte oferite publicului roman in sezonul estival.

Aparitia Asociatiei Lanto Magia Muzicii a adus un spor substantial de calitate si a inlesnit crearea unor parteneriate benefice culturii nationale. Asocierile cu mediul de afaceri, cu entitati institutionale – fie ele locale sau guvernamentale, in cele din urma cu oameni care au acelasi scop al promovarii binelui si frumosului, au adus tuturor celor implicati notorietate si respect. Detalii pe www.lanto.ro

Proiectele artistice ale Lanto Communication si Lanto Magia Muzicii constituie, in egala masura, garantia unui act artistic de calitate, dar si a unei vizibilitati social-culturale si comunitare ridicate.

Mai multe detalii si datele urmatoarelor concerte din cadrul festivalului Vara Magica le puteti consulta la: varamagica.ro, precum si pe pagina de Facebook.

###

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>