Brother Romania sustine proiecte noi pentru un mediu mai sanatos si o societate mai echitabila

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bucuresti, 02.06.2022 – Compania Brother va premia lucrarea de disertatie conceputa de unul dintre absolventii programelor de master din domeniul Ingineriei Mediului de la Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMVB). Premiul „Climate Action” recunoaste colaborarea la nivel global intre reprezentantii comunitatilor de afaceri, consortiilor stiintifice si mediului academic pentru a crea un cadru mai sanatos si o societate mai echitabila. Angajamentul comun in efortul de atenuare a schimbarilor climatice va asigura politicile, infrastructura si tehnologiile adecvate, care sa permita schimbari in stilurile de viata, o eficienta energetica imbunatatita, industrii remodelate si noi viziuni in afaceri, in acord cu obiectivele contemporane de reducere accelerata a emisiilor de gaze cu efect de sera. Ideile  inovatoare pe care ni le ofera stiinta pot schimba mentalitati, in conditiile in care schimbarea climatica vine dupa un secol de risipa de energie si utilizare nesustenabila a resurselor pentru a sustine stiluri de viata bazate pe modele de consum si productie. Diminuarea emisiilor de carbon va asigura nu doar un mediu mai curat si mai sanatos, ci si o economie puternica si durabila.

Brother CSR 2022_landscape

Unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii pentru mediul de afaceri la nivel global, Brother Romania este interesat de actiunile pe care principalii actori economici le pot realiza pentru a crea un mediu durabil. Compania investeste in sustenabilitate, afaceri etice si politici pentru protectia mediului, in primul rand formulandu-si propriile obiective in acord cu viziunile contemporane responsabile, care vizeaza dezvoltarea durabila, reducerea emisiilor de carbon si a consumului de energie, promovarea surselor regenerabile sau un management inteligent al deseurilor, ca parte a masurilor care vor contribui la accelerarea tranzitiei catre o economie globala net zero.

In cadrul unei strategii ample de responsabilitate sociala, Brother investeste in solutii inovatoare pentru gestionarea deseurilor electronice, una dintre sursele semnificative de poluare la nivel global. Impactul fiecaruia dintre produsele sale asupra mediului este optimizat pentru fiecare stadiu din ciclul de viata al acestuia, de la idee si design, pana la etapele de colectare si reciclare. Aceasta strategie se aplica constant in Romania, actiunea de incurajare a tinerilor care studiaza in domeniul protectiei mediului fiind doar una dintre activitatile derulate la nivel national”, a declarat Simona Predescu, reprezentant marketing al companiei Brother Romania.

Compania este implicata la nivel global in efortul de combatere a schimbarilor climatice prin planul Brother Group Environment Vision 2050, program care sustine Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), alaturi de cele mai importante companii ale lumii. Utilizarea durabila a ecosistemelor terestre si combaterea desertificarii se numara printre principalele obiective ale acestui program, alaturi de stoparea degradarii terenurilor si a pierderii biodiversitatii. Brother investeste, de asemenea, in viitor, sprijinind experti si grupuri de cercetare care evalueaza oportunitatile si riscurile intr-o lume care se confrunta deja cu provocari ecologice. Sub cupola deciziei politice, stiinta este principalul furnizor de solutii pentru evitarea scenariilor catastrofale. Un cuvant greu de spus in acest proces il vor avea noile generatii de experti, in special cei din zona agronomiei, unul dintre domeniile care pot contribui pe scara larga la reducerea emisiilor de carbon, prin solutii inteligente care sa aduca si importante beneficii biodiversitatii.

Continuand o prestigioasa traditie, pentru al patrulea an consecutiv, Brother Romania va acorda un premiu in valoare de 500 de Euro unei lucrari care propune solutii sustenabile in agricultura, in cadrul unui program mai larg de incurajare a ideilor inovatoare si a programelor educationale in domenii cu importanta strategica. Evaluarea candidatilor in vederea desemnarii lucrarii castigatoare vor fi asigurate de experti, membri ai comisiilor de examinare, asistati de un reprezentant al companiei in data de 8 iulie 2022, iar Regulamentul de participare, precum, procedura de inscriere si detalii suplimentare le puteti accesa la link.

Despre Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMVB), „o universitate pentru viata si agricultura prin educatie si cercetare de inalta calitate”, este o institutie de invatamant superior si cercetare acreditata, cu personalitate juridica, ce face parte din reteaua institutiilor de invatamant superior de interes public, avand caracter nonprofit si apolitic. USAMVB este organizata si functioneaza in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei, ale legislatiei si reglementarilor nationale din domeniul invatamantului, cu Carta universitara si regulamentele proprii pentru a-si indeplini misiunea asumata.

Absolventii Facultatii de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului – unica in tara – dobandesc calificari pentru a raspunde cerintelor pietei muncii, fiind pregatiti pentru a lucra in urmatoarele sectoare de activitate/institutii: constructii – proiectare si executie, Agentii de mediu, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, servicii / cadastru, administratia centrala si locala, cercetare si consultanta, Real Estate & Business.

 

Despre Brother

Fondata in Japonia cu mai bine de un secol in urma de catre cei doi frati Masayoshi si Jitsuichi, Brother este in prezent o marca recunoscuta la nivel mondial pentru inovatie tehnologica. Compania desfasoara operatiuni in peste 40 de tari si regiuni.

Printre produsele Brother, se numara imprimante, echipamente multifunctionale, scanere si solutii de etichetare. Oferta pentru o era bazata tot mai mult pe tehnologie digitala si inteligenta include solutii mobile de tiparire si servicii de management al printurilor (Managed Print Services – MPS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>