Noua lansare majora de echipamente KVM de la ATEN

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • Detectarea permanenta a intruziunii in sasiu face ca seria de switch-uri KVM ATEN securizate sa fie inoperabila atunci cand este detectata o modificare fizica
  • Datele de la tastatura/mouse ale switch-urilor KVM sunt sterse automat dupa transmitere si curatate automat atunci cand portul KVM utilizat este comutat
  • Filtrarea audio stricta protejeaza impotriva scurgerilor audio (numai modelele cu profile de protectia PP v4.0)
  • Etichetele cu dovezi de falsificare ofera indicatii vizuale cu privire la orice incercare de a accesa componentele interne ale switch-ului KVM ATEN securizat
  • Firmware nereprogramabil

Bucuresti, Romania – 27.05.2022 – ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare anunta disponibilitatea noilor modele de switch-uri KVM securizate.

Securitatea cibernetica este in mintea tuturor in aceasta perioada. Trecerea economiei la hibrid si munca la distanta au creat infrastructuri din ce in ce mai interconectate si colaborative iar acestea sunt oportunitati semnificative pentru criminalii cibernetici.

Aten_securitate_KVM

Switch-urile KVM ATEN securizate sunt proiectate special pentru a impune securitatea stricta, pastrand activele sensibile izolate, oferind in acelasi timp protectie avansata a datelor utilizatorilor si functii flexibile de gestionare a securitatii administrative. Sunt potrivite in orice industrie care trebuie sa gestioneze informatii sensibile, confidentiale sau proprietare sau pentru implementarea securitatii pe mai multe niveluri in retele separate, fiind utile agentiilor guvernamentale si militare, furnizorilor de servicii medicale, institutiilor bancare si financiare si multor altor organizatii.

Amenintarile cibernetice evolueaza pe masura ce interconectivitatea creste

Desi numarul atacurilor cibernetice asupra sistemelor a crescut substantial in ultimii ani, atat agentiile guvernamentale, cat si entitatile private, inca se lupta cu masurile de baza de securitate cibernetica: de la reutilizarea parolelor mai vechi pe conturile de management, pana la dispozitive expuse internetului public. Pur si simplu, protocoalele invechite si o forta de munca care nu cunoaste in amanunt tehnologia si metodele de acces ale hackerilor, lasa usa larg deschisa pentru acestia, teroristi si alti criminali cibernetici sa acceseze sisteme la care nu au dreptul.

Aten_securitate_KVM1

”Acesta este deja un teren de joc inegal deoarece amenintarile de securitate cibernetica evolueaza incontinuu iar multe organizatii nu sunt pregatite sa le faca fata, in special guvernele. Hackerii, de la cei independenti, la teroristi si cei care lucreaza pentru guverne straine, sunt responsabili pentru diferitele tipuri de ransomware, de refuzuri distribuite de serviciu asupra diferitelor site-uri si servicii si furtul de informatii clasificate. In acelasi timp, insa, majoritatea furnizorilor de servicii de securitate cibernetica sunt specializati pe anumite verticale, fortand clientii sa-si securizeze datele folosind solutii de la diferiti furnizori, cu echipamente de protectie care, de asemenea, trebuie sa evolueze, In special, cele utilizate in diferite domenii critice”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Romania.

Utilizatorii interni, insa, reprezinta cele mai mari amenintari la securitatea unei organizatii. Pot pierde sau li se pot fura note de hartie pe care sunt trecute parole, unitati USB, computere sau dispozitive mobile, poate fi o persoana neautorizata care obtine acces la un laptop, cont de e-mail sau retea de computere fara sa aiba dreptul sau cineva care trimite un e-mail cu date personale persoanei gresite. Criminalii cibernetici si hackerii vor infiltra organizatiile prin cea mai slaba veriga, care se afla rareori in departamentul IT.

Cursurile de instruire pentru angajati, inlocuirea tehnologiei invechite si update-urile constante sunt unele dintre primele lucruri pe care agentiile guvernamentale si organizatiile le pot face pentru a evita intr-o mare masura atacurile cibernetice. Utilizarea echipamentelor securizate cu diferite niveluri de protectie inclusa pot reprezenta o alta solutie robusta care poate face fata acestor amenintari cibernetice.

Companiile si agentiile guvernamentale folosesc adesea switch-uri KVM securizate care ofera securitate suplimentara la consola utilizatorilor. Switch-urile KVM ATEN securizate previn amenintarile prin blocarea scurgerilor de date dintre computerele conectate si prin periferice. Acestea impiedica interceptarea prin monitoarele LCD (schimb de semnal EDID), prin microfoane (suport audio analogic doar pentru difuzoare) sau prin dispozitive de card de acces comun (CAC).

Pentru a proteja suplimentar datele utilizatorului, datele introduse de la tastatura/mouse sunt sterse automat dupa transmitere si curatate automat atunci cand portul KVM utilizat este comutat.

Switch-urile KVM ATEN securizate ofera un nivel de securitate fizica chiar la statia utilizatorului pentru a izola retelele si pentru a preveni orice informatie sa ajunga in maini gresite, datele neputand fi transferate intre computere.

Noile switch-uri KVM ATEN securizate au o serie de functii implementate care ajuta utilizatorii sa descopere mult mai usor daca desktop-ul a fost accesat fara drept:

  • Detectarea permanenta a intruziunii in sasiu face ca seria de switch-uri KVM ATEN securizate sa fie inoperabila atunci cand este detectata o manipulare fizica,
  • Etichetele cu dovezi de falsificare ce ofera indicatii vizuale cu privire la orice incercare de a accesa componentele interne ale switch-ului KVM ATEN securizat,
  • Firmware-ul nereprogramabil,
  • Carcasa metalica robusta,
  • Filtrarea audio stricta protejeaza impotriva scurgerilor audio (numai modelele PP v4.0).

32 de variante de switch-uri vor fi lansate, fiecare cu diferite optiuni, inclusiv modele cu 2 porturi, 4 porturi si 8 porturi si diferite interfete video, inclusiv ATEN Video DynaSync™ (ce garanteaza utilizarea setarilor video ideale, indiferent de sistemul de operare), DisplayPort, HDMI, DVI si afisaje single/duale.

Toate au aceleasi capacitati in ceea ce priveste calitatea video – pana la 3840 x 2160 la 60 Hz – includ filtrare audio stricta pentru a proteja impotriva scurgerilor de sunet, configurarea administrativa a filtrarii portului tastaturii/mouse-ului pentru a respinge anumite dispozitive USB HID, Comutarea sigura a portului prin buton / Selector de porturi de la distanta (RPS – doar la modelele PP v4.0) si indicatie LED pentru a alerta cu privire la conexiunea neautorizata la dispozitivele USB HID.

Pentru agentiile guvernamentale si militare, pentru furnizorii de asistenta medicala, pentru institutiile bancare si financiare si multe alte organizatii care-si doresc separarea reala a retelelor in clasificate si neclasificate si conformitatea cu cele mai recente norme internationale ale protocoalelor de protectie, switch-urile KVM ATEN securizate reprezinta solutia ideala.

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>