Sunt cunoastem magia vinului rose

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Un pahar de vin Girboiu este intotdeauna o placere mai ales daca este servit in compania prietenilor buni. Aceasta crama romaneasca s-a remarcat prin gustul autentic de vin romanesc, produs din struguri cultivati prin metode traditionale in sol fertil. Vasta gama de vinuri Girboiu ofera vin rosu, vin alb si vin rose la preturi fara concurenta, iar diversitatea sortimentelor de vin se diferentiaza prin an de fabricatie, aroma si pret. Iubitorii de vin rose se pot bucura, deoarece Girboiu ofera sticle din urmatoarele game:

-VINOTECA;

-CONSTANTIN;

-PETITE HELENA;

-BACANTA;

-CUARTZ;

-TECTONIC;

-EPICENTRUM;

-LIVIA;

-VARANCHA.

Vinul rose se produce in momentul in care vinul intra in contact foarte putin timp cu pielita strugurilor rosii. Spre deosebire de vinurile rosii pentru care coaja strugurilor fermenteaza saptamani intregi, vinul rose este doar patat cu coaja strugurilor rosii timp de cateva ore.

Vinificatorul are control total asupra culorii vinului rose, inlaturand sursa de pigmentare (coaja strugurilor rosii) in momentul in care vinul ajunge la nuanta de roz dorita. Aromele primare intalnite intr-un vin rose sunt fructele rosii, flori, citrice si pepene galben, cu note crocante de telina si rubarba. Bineinteles, aromele sunt date si in functie de soiul de strugure aflat la baza rose-ului. De exemplu, un vin rose Italian de culoare intensa din Aglianico, demunit “rosato”, ofera arome de cirese si coaja de portocala, in timp ce un rose frantuzesc de culoare pala din Grenache, din celebra regiune Provence va avea arome de miere, lamaie si telina.

Exista 3 metode principale pentru producerea unui vin rose.

  1. Metoda Macerarii

Metoda macerarii este acea metoda in care coaja strugurelului rosu se infuzeaza in sucul strugurilor pentru o anumita perioada de timp, iar apoi intrega compozitie este transformata in vin rose. Metoda macerarii este probabil cea mai utilizata in Franta, in regiunile Provence si Languedoc-Roussillon, unde vinul rose este la fel de important ca si vinul alb sau vinul rosu.

  1. Metoda Saignée sau “Bled”

Metoda Saignée este metoda prin care in primele ore de fabricare de vin rosu, o parte din suc este “saignee”(“bled” in limba engleza) intr-o cuva separata pentru a face vin rose. Aceasta metoda este des utilizata in Napa sau Sonoma Valley, regiuni care produc vinuri rosii de inalta calitate. Scopul acestei metode este de a oferi viitorului vin rose din intensitatea vinului rosu si de a creea un rose delicios. Vinurile rose realizate prin metoda Saignée sunt destul de rare si cuprind doar 10% din productia de vin a unei crame intregi.

  1. Metoda Cupajului

Metoda cupajului se refera la metoda prin care o cantitate desul de mica de vin rosu se adauga unei cuve de vin alb, pentru producerea de rose. Nu este nevoie de foarte mult vin rosu pentru a pata vinul alb, din acest motiv metoda utilizeaza pana la aproximativ 5% vin rosu. Aceasta metoda a cupajului este neobisnuita pentru producerea de vin rose plat, insa este destul de des intalnita in producerea de vin spumant, cum ar fi in celebra regiune Champagne, Franta.

Fie ca alegeti o sticla de vin rosu sau rose, Girboiu este mereu o alegere inteleapta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>