Cel mai bun vin care nu sparge bugetul!

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinul de la Crama Girboiu este pentru toata lumea! Vasta lor gama de vinuri face ca acest producator si furnizor de vinuri sa ofere clientilor un porodus bun si de calitate, la preturi avantajoase. Gama de vin Livia este categoria cea mai indragita, atat de cunoscatori, cat si de consumatorii de vin ocazionali, datorita pretului avantajos si a calitatii superioare pe care aceasta gama o demonstreaza.Screenshot 2020-12-10 095113

Sticla de vin Livia Cabernet Sauvignon este unul dintre produsele cele mai vandute de la crama Girboiu, datorita pretului avantajos, dar si a calitatii deosebite.

Cabernet Sauvignon este probabil cel mai faimos soi de struguri de vin rosu de pe Pamant. In acest sens, este rivalizat doar de colegul sau de Bordeaux Merlot si de numarul sau opus din Burgundia, Pinot Noir. De la originile sale in Bordeaux, Cabernet s-a raspandit cu succes in aproape toate tarile viticole din lume.

Cabernet Sauvignon este unul dintre cele mai cunoscute vinuri rosii cu corp. A fost produs initial in regiunea Bordeaux din Franta si a fost popular de secole. California a devenit o regiune de productie populara pentru Cabernet-ul intern. Aroma indrazneata si consistenta a Cabernetului Sauvignon este evidentiata atunci cand este servita corespunzator. Urmati pasii de mai jos pentru a afla cum sa serviti Cabernet Sauvignon:

Cand alegeti un Cabernet Sauvignon, amintiti-va expresia „batran inainte de tanar”. Veti descoperi odata cu varsta, caracteristicile vinului s-au calmat si netezit. Vinurile mai tinere sunt, in general, mai ascutite si pot coplesi alimentele pe care sunt menite sa le completeze.

Se raceste sticla la o temperatura cuprinsa intre17,2 grade Celsiussi 18,3 grade Celsius.

Multi oameni fac greseala fie de a raci un Cabernet Sauvignon, fie de a-l lasa sa stea la temperatura camerei. Temperatura camerei este un termen adecvat de utilizat atunci cand ne referim la temperatura de servire a unui Cabernet Sauvignon, totusi exista o diferenta puternica intre temperatura camerei din Bucuresti si temperatura camerei din Maramures.

Un bun ghid pentru atingerea temperaturii adecvate de servire pentru un Cabernet Sauvignon este sa puneti sticla in frigider timp de 20 de minute sau intr-o galeata de gheata timp de 5 minute.

Aerati corect vinul. Aerarea sau aerisirea vinului este cel mai bun mod de a-l deschide pana la aroma sa completa. Acesta este procesul de a lasa aerul sa se amestece cu vinul, ceea ce reduce nivelurile ridicate de dioxid de carbon care pot fi prezente. Indeparteaza, de asemenea, mirosul insotitor care poate masca aroma adevarata. Desfaceti sticla si lasati-o sa stea deschisa timp de o ora. Se toarna vinul intr-un decantor de vin. Deschiderea mai larga a decantorului permite ca aerarea sa se produca mai repede. Un decantor este un recipient folosit pentru a tine vinul dupa ce a fost decantat. Decantoarele sunt utilizate in mod normal ca vase de servire pentru vin.

Decantati vinul. Decantarea este procesul de separare a sedimentelor de vin. Contrar credintei populare, sedimentele nu indica intotdeauna ca un vin este prost. Sedimentele din vinul rosu sunt create in timp prin descompunerea pigmentilor si a taninului din vin. Pe masura ce timpul maturizeaza vinul, cantitati mici din acesti 2 compusi se aseaza treptat la fundul sticlei. Lasati sticla de vin in pozitie verticala timp de 24 pana la 36 de ore inainte de decantare.

Este posibil ca 2,5 cm pana la 1,5 cm (3,8 cm) din sticla de vin sa nu fie consumate din cauza sedimentelor, in functie de varsta vinului si de strugurii folositi.

Alegeti paharul potrivit. Vinurile mai indraznete, mai corupte si mai complexe, precum Cabernet Sauvignon, beneficiaza de un pahar de vin mare, rotund si cu margine larga. Tineti paharul de vin de picior. Acest lucru previne incalzirea vinului datorita temperaturii mainilor. Incalzirea unui vin peste temperatura dorita de servire va produce caracteristici nedorite si neplacute in cadrul vinului. Alcoolul din vin va da o claritate gustului daca vinul este servit peste temperatura sa optima.

Se toarna vinul. Folositi o palnie de vin cu filtru. Acest lucru ajuta la procesul de aerare si filtreaza sedimentele din Cabernet Sauvignon. Nu mai turnati vinul in cea mai lata parte a paharului. Acest lucru permite o aerare optima si puteti roti vinul fara a-l varsa.

Aceste reguli stricte nu fac altceva decat sa imbunatateasca experienta cu acet tip de vin. Sticla de vin Livia Cabernet Sauvignon este cu siguranta o alegere excelenta daca planuiti sa faceti o masa de Craciun incarcata. Acest vin va fi perfect pentru a complementa fiecare preparat traditional din carne de porc, vita sau miel. Vinul Livia Cabernet Sauvignon este atent selectionat inca de la primele semen de productie, deoarece crama Girboiu doreste sa ofere clientilor doar cele mai bune boabe de struguri stoarse pentru a obtine o experienta inedita cu fiecare sticla de vin imbuteliata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>