Horace Andy, vocea Massive Attack, in concert la DokStation

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Unul din cei mai influenti artisti reggae jamaicani, Horace Andy, este supranumit „the sweetest voice in reggae” si cunoscut pentru colaborarea sa de lunga durata cu formatia britanica Massive Attack.

Horace Hinds, pe numele sau adevarat, s-a nascut in 1951, la Kingston, si a debutat la inceputul anilor ’70 cu albumul Skylarking, impunandu-se pe scena muzicala din Jamaica. De atunci, artistul a inregistrat peste 20 de albume de studio si a concertat in toata lumea, alaturi de trupa sa, „Dub Asante”. In 1990, a fost descoperit de trupa trip-hop britanica Massive Attack, care il citeaza drept o influenta majora in muzica sa.

Primul rezultat al colaborarii dintre Horace Andy si Massive Attack este piesa One Love, ce apare pe albumul de debut al trupei britanice, Blue Lines (1991). De atunci, artistul jamaican a contribuit la toate albumele inregistrate de Massive Attack, fiind singurul solist colaborator permanent al trupei. Legatura cu Massive Attack si hit-urile Angel sau Girl I Love You l-au facut pe Horace Andy cunoscut unei generatii mai tinere de fani, ce continua sa ii redescopere muzica.

In 14 septembrie, la Bucuresti, Horace Andy, alaturi de Dub Asante Band & Matic Horns, vine in fata publicului roman cu o selectie de hit-uri reggae din intreaga sa cariera.

Horace Andy playlist

Regizat de apreciatul muzician si producator Don Letts, documentarul Two Sevens Clash: Dread Meets Punk Rockers (2017) exploreaza legatura dintre punk si reggae, printr-o incursiune in Londra de la finalul anilor ’70, continand secvente inedite din cariera trupelor Sex Pistols si The Clash. De origine jamaicana, cu o viata intreaga dedicata muzicii, Don Letts are propria poveste despre dub, ritmuri si revolutie – ingrediente ale legaturii puternice dintre punk si reggae, cu consecinte observabile si in prezent.

Trailer: https://youtu.be/-LS6m8YRkDw

Biletele pentru concertul Horace Andy with Dub Asante Band & Matic Horns, din 14 septembrie, de la Amfiteatrul Mihai Eminescu (Str. Arhitect D. Harjeu, nr 61), pot fi achizitionate online, prin Eventbook.ro, sau din locatiile partenere. Biletele pot fi procurate la urmatoarele preturi: in pre-sale, pana in 20 mai – 50 de lei, iar in perioada 21 mai – 14 septembrie – 70 lei.

DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din Bucuresti, este conceput sa atraga comunitati largi din diverse sectoare ale capitalei, combinand doua dintre cele mai populare arte – filmul si muzica – , prin proiectii de filme documentare muzicale si concerte live , in cladiri cu istorie si traditie, dar si in spatii neconventionale.

Evenimentele din cadrul DokStation 2018 vor fi gazduite, ca si anul trecut, de Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Parcul Drumul Taberei, Control Club, Spatiul M60, DESCHIS Gastrobar si Apollo 111.

A treia editie DokStation Music Documentary Film Festival este organizata Wearebasca si Asociatia DokStation. Parteneri: Centrul Cultural European Sectorul 6 – Primaria Sectorului 6, Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Control Club, Apollo111, Spatiul M60, DESCHIS Gastrobar, CINEPUB.ro, Carturesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>