Cartuse toner versus cartuse cerneala

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Atunci cand alegeti sa achizitionati o imprimanta trebuie sa tineti cont si de accesibilitatea si costurile consumabilelor pentru aceasta. Exista foarte multe tipuri de imprimante disponibile pe piata de profil: cu laser sau jet, cu cartuse cu cerneala sau cu toner, multifunctionale, etc. Unul dintre cele mai importante criterii de selectie a unei imprimante, ramane totusi tipul de tus necesar.
Exista foarte multe diferente intre dispozitivele care functioneaza cu cartuse toner imprimanta si cele care folosesc cartuse cu cerneala. Vom trece in revista avantajele si dezavantajele folosirii fiecarui tip de cartuse: cu toner sau cerneala.
uuu
Cartusele toner pentru imprimanta sunt cel folosite de imprimantele laser, iar tonerul este o pulbere fina ce patrunde intr-un cilindru special, asigurand o mai mare viteza de tiparire. In acelasi timp, imprimantele care folosesc cartuse cu toner asigura o calitate superioara imaginilor tiparite, datorita preciziei marite a tehnologiei laser. Un alt avantaj major al cartuselor cu toner este durata de viata a acestora, care este net superioara cartuselor clasice cu cerneala. Exista insa si cateva dezavantaje ale utilizarii cartuselor cu toner: reumplerea cartuselor este dificila daca doriti sa o faceti singuri, iar rezultatele pot fi imprevizibile, pretul acestor cartuse cu toner, dar si al echipamentelor care le folosesc este mai ridicat decat in cazul imprimantelor clasice cu cerneala.

Pe de alta parte, cartusele cu cerneala sunt mai ieftine fata de cele cu toner si mai usor de gasit, iar riscul de a aparea mazgalituri sau urme inestetice pe paginile tiparite este mai redus. In acelasi timp, cartusele cu cerneala sunt de mai mici dimensiuni si pot fi schimbate de oricine. Chiar si procesul de reumplere al acestora este mult mai usor de realizat, pe site-urile de profil fiind disponibila o gama completa de rezerve de cerneluri, precum si instrumente speciale pentru reumplerea cartuselor. Ca dezavantaje ale acestor tipuri de cartuse putem enumera: cerneala are tendinta de a se usca pe capetele de printare daca nu este folosita aproape zilnic, cartusele se pot infunda, iar durata de viata a acestora este relativ mica (mai exact se poate printa un numar de pagini mult mai mic decat cu cartusele cu toner).

Indiferent de tipul de echipament de birou pe care il detineti, pe site-ul mival.ro veti putea gasi o gama completa de consumabile pentru orice tip de imprimanta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>