Scenarii practice de utilizare ale solutiilor digitale de afisare publica ATEN

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, prezinta moduri in care solutiile digitale de afisare pot fi implementate pentru a stimula perceptia publica.

Intr-o societate caracterizata tot mai puternic de dinamism, competitivitate si globalizare, eficientizarea operatiunilor a devenit un obiectiv cheie pentru orice organizatie, institutie si chiar individ. Indiferent de domeniul in care activam, ne straduim sa fim cat mai buni in ceea ce facem si cautam mereu mijloace cu ajutorul carora ne putem usura sarcinile si accelera rezultatele. Intr-un astfel de mediu, comunicarea a devenit un instrument esential, caci stapanirea informatiei si plasarea ei la locul si momentul potrivit se numara printre principalele aspecte ale eficientei. Pentru ca numeroase studii de-a lungul anilor au demonstrat ca cea mai eficienta forma de comunicare este cea vizuala, sistemele digitale de afisare publica trebuie sa se afle pe lista de interese a oricarei organizatii, indiferent de profilul si specificul acesteia. De aceea, ATEN a creat propriile solutii si echipamente, care sa poata fi implementate in astfel de sisteme, pentru un maximum de calitate si performanta.

ATEN Product_VM32_16_54_4K-4

In zona comerciala, de exemplu,  scopul principal al solutiilor digitale de afisare publica digitala este acela de a putea reda continut video pe mai multe ecrane cu amplasare fizica diferita. Continutul transmis pe aceasta cale publicului poate varia de la campanii promotionale si publicitate, pana la informari despre noi produse si servicii. De la sectorul de transport public, unde ecranele, care pot fi montate fie in pozitie orizontala, fie in pozitie verticala, pentru a furniza informatii calatorilor si pana la magazinele care doresc sa alinieze mai multe ecrane ale unor marci diferite, care sa redea simultan acelasi continut, pentru o prezentare a diferentelor de calitate. Diversitatea este factorul cheie pe care l-a avut in vedere ATEN la proiectarea unor astfel de solutii. Printre provocarile cu care se confrunta utilizatorii se numara sincronizarea continutului redat, fara a afecta calitatea acestuia, compatibilitatea cu un numar cat mai mare de marci, suportul pentru rezolutii 4K, facilitarea de transmisiuni la cel mai inalt nivel de calitate, comutarea intre diferite surse de semnal fara intrerupere si gasirea unei metode cat mai eficiente de control al continutului redat. Ca raspuns la toate acestea, producatorul propune o serie de Splittere si Switchuri Matrix cu posibilitate de extindere, care, cu ajutorul tehnologiei HDBaseT, pot efectua transmisiuni stabile si cu un nivel redus de interferente de continut video 4K fara compresie. Totodata, acestea incorporeaza tehnologia ATEN EDID Expert si pun la dispozitie diferite optiuni de conectivitate.

ATEN vm6404h.professional-audiovideo.video-matrix-switches.45

Configuratiile de tip Video Wall au castigat mult in popularitate de-a lungul ultimilor ani, dar implementarea lor nu este o sarcina usoara, caci, pe de o parte, trebuie eliminate pe cat posibil spatiile dintre ecranele individuale, iar, pe de alta parte, trebuie intrunite anumite cerinte in materie de luminozitate, calitate, durate de operare si control. Astfel, controlul trebuie sa fie centralizat, sa ofere flexibilitate si usurinta in configurare, sa suporte rezolutii 4K, sa garanteze mentinerea unui nivel de calitate cat mai ridicat, sa permita comutarea rapida si fara intreruperi a surselor de semnal si sa asigure stabilitatea transmisiunilor. De aceea, solutia ideala o reprezinta Switch-urile Matrix create de ATEN, acestea putand comuta intre sursele disponibile in mai putin de 0.5s, incorporand totodata procesoare dedicate pentru configuratii de tip Video Wall, cu posibilitate de cascadare, suport 4K si extindere prin fibra optica pe distante de pana la 20km.

ATEN VS1818T-Video-Splitters-OL-large

Exista insa si scenarii de utilizare mai complexe de atat, care combina distributia audio-video cu redarea pe Video Wall. Acestea necesita usurinta in operare si posibilitatea de a controla mai multe dispozitive si tipuri de echipamente, dar si functii de monitorizare si acces de la distanta. Astfel de solutii folosesc de regula surse de continut multiple pentru redare pe mai multe ecrane, amplasate in locatii diferite si sunt folosite, de exemplu, pentru a afisa in timp real stiri, evenimente sportive si continut de divertisment. De aceea, trebuie sa poata transmite simultan si in timp real, sa ofere compatibilitate ridicata, sa poata lucra in acelasi timp cu configuratii de tip Video Wall si cu video-proiectoare, sa poata separa continutul audio HDMI pentru a-l redirectiona catre amplificatoare si boxe separate, sa permita comutarea de la distanta a surselor de continut si, pe deasupra, sa fie suficient de usor de folosit pentru a putea fi operate de angajati si clienti. Switch-urile Matrix modulare cu sistem de control produse de ATEN se incadreaza cel mai bine in aceste cerinte, caci faciliteaza controlul de la distanta, de pe dispozitive mobile, al tuturor dispozitivelor, sunt compatibile cu diverse interfete video si formate, implementeaza tehnologia ATEN EDID Expert si garanteaza transmisiuni stabile si cu un nivel redus de interferente de continut video fara compresie.

ATEN VS1818T-Video-Splitters-RL-large

Datorita beneficiilor aduse, solutiile digitale ATEN de afisare publica deja au fost implementate cu succes in diferite sectoare de activitate din toata lumea. In domeniul transportului public, unul dintre cele mai mari noduri de transport public din Osaka, Japonia, si-a propus, de exemplu, sa furnizeze unui numar cat mai mare de calatori continut publicitar si informatii legate de calatorii, intr-un mod cat mai atractiv cu putinta. Pentru ca dorinta sa devina realitate, a fost necesara clonarea de continut video 4K pe mai mult de 30 ecrane, amplasate la distanta de peste 100m intre ele, cu posibilitatea de management centralizat. In consecinta, s-a optat pentru Splitter-ul HDMI 4K cu tehnologie HDBaseT si 8 porturi ATEN VS1818T si pentru solutia de receptie HDMI 4K cu tehnologie HDBaseT ATEN VE812R.

ATEN Solutii Digitalizare

O alta implementare de succes vine din zona de retail si ii apartine unui showroom de automobile de lux din Regatul Unit, care si-a imbunatatit aspectul cu ajutorul unui Video Wall 4×4, ce reda continut video dinamic, elemente grafice de publicitate si prezinta noile modele in actiune, informand totodata clientii cu privire la ofertele actuale. Intregul proiect a fost pus in scena cu ajutorul Switch-ului Matrix HDMI 4K 4×4 ATENVM6404H, capabil sa transmita elemente vizuale la cel mai inalt nivel de calitate, creand in acest fel o atmosfera captivanta pentru vizitatorii showroom-ului.

In sectorul HoReCa, un exemplu remarcabil de implementare este parcul tematic Plopsaland De Panne din Belgia, care a apelat la o solutie Multicast pentru sala sa de reprezentatii. Cablurile fiind excluse din start, s-a dorit o solutie care sa poata realiza transmisiuni wireless stabile intr-o zona publica la rezolutie Full HD, fara niciun impact negativ asupra calitatii. Aceasta este asigurata de echipamentul de extensie Multicast HDMI Wireless ATEN VE849.

ATEN VE812-Extenders-OL-large

Dupa cum se poate observa, experienta si know-how-ul de care dispune ATEN, au ajutat compania sa proiecteze si sa introduca pe piata produse specializate pentru fiecare domeniu de activitate si fiecare scenariu de utilizare in parte. Cele trei exemple enumerate mai sus reprezinta numai cateva dintre implementarile de succes ATEN din lumea solutiilor digitale de afisare publica, insa ele sunt mult mai multe la numar si continua sa creasca la nivel mondial, ca dovada a beneficiilor pe care le aduc utilizatorilor. Mai multe detalii si exemple de utilizare puteti gasi la link.

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial. Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada. Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>