Ce semnifică bujorul? Află povestea acestei flori minunate

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Timpul pentru ca bujorii să înflorească a sosit în sfârșit. Indiferent dacă este alb, roz sau roșu, bujorul este generos și original. Prin prezența sa, una dintre cele mai frumoase flori care pot exista, îți luminează zilele în același timp cu revenirea vremii bune. Vrei să descoperi istoria și simbolul bujorului? Lasă-te ghidat prin aceste câteva propoziții care te vor face să apreciezi cu atât mai mult subtilitatea unor buchete cu bujori.

Bujorul: povestea unei flori care nu se aseamană cu alta

Așteptarea primăverii nu a fost niciodată atât de plăcută ca în cele câteva săptămâni de înflorire a bujorului. Deci, acum este momentul perfect pentru a-i oferi loc să se prezinte așa cum ar trebui. Originar din diferite regiuni, cum ar fi Europa, Orientul Îndepărtat (mai ales China), dar și din vestul Statelor Unite, se poate afirma că bujorul este o floare de călătorie care provine din diferite soluri sau a reușit să prindă rădăcini. Dincolo de frumusețea sa semnificativă, bujorul a fost recunoscut în principal pentru proprietățile sale medicinale. De aici își ia numele și istoria. Printre numeroasele legende atașate acestei flori, iată cea care apare cel mai des. Pe vremea antichității, Péons, discipolul zeului grec al medicinei, descoperă o rădăcină capabilă să calmeze afecțiunile femeilor în timpul nașterii. Gelos de descoperirea ucenicului său, Asclepius a încercat să-l atace. Zeul Zeus a decis să intervină schimbând-o într-o floare – bujorul. De-a lungul timpului, bujorul s-a impus în țara soarelui răsare ca o floare emblematică. Primele culturi de bujori sunt instalate în Luoyang. Orașul este considerat și astăzi ca locul de naștere al florii. Abia în 1784 s-a stabilit bujorul în Franța, când împăratul chinez i-a făcut un cadou maiestuos împărătesei Iosefina: o colecție de flori de bujor. Ulterior nebunia din partea francezilor pentru această floare a dus la dezvoltarea culturii. În prezent, bujorul este încă atât de popular și chiar mai cultivat, prin multe soiuri hibride.

Simbolul bujorului

Acum, că știi puțin mai multe despre istoria bujorului, ar fi interesant să afli care este simbolul bujorului. În limbajul florilor, fiecare floare asociată unei culori are un sens foarte specific. Ca și congenerii săi, bujorul nu face excepție. Semnificațiile sale diverg și se opun. Potrivit civilizațiilor, bujorul poate avea un alt sens. Pentru China, țara lui de origine, este considerată o floare a puterii care reunește frumusețea feminină, generozitatea și succesul. Totuși, el este și simbolul rușinii și geloziei. Culoarea bujorului este, de asemenea, importantă. În funcție de colorimetria care îmbracă petalele bujorului, simbolul poate fi diferit. Amestecul său de ambivalență este indicativ al complexității sentimentelor. Bujorul roz este simbolul timidității sentimentelor. Bujorul roșu, pe de altă parte, este reprezentativ pentru pasiunea înflăcărată pentru persoana iubită. Bujorul mov este simbolul prieteniei, iar cel alb este oferit pentru a mulțumi persoanei dragi. Bujorul este la fel de complex ca multitudinea de sentimente pe care le poate reprezenta. Rămâne mai presus de toate o floare plină de iubire care îți va lumina interiorul, dar și pe cea a destinatarei inimii tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>