6 flori exotice pentru aranjamente flori de nunta de la OkFlora

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pentru mireasa care isi doreste ceva special pentru ziua nuntii, exista posibilitatea de a utiliza florile exotice pentru aranjamentele de nunta si coronita. Exceptand orhideele si Calla, florile exotice sunt mai rar utilizate in majoritatea nuntilor traditionale. Insa, pentru mireasa care vrea ceva cu totul special, florile exotice pot fi o alegere excelenta.

Anthurium

Anthurium este una dintre cele mai populare flori tropicale. Floarea are forma de inima si este viu colorata, mica si usoara. Se poate utiliza in aranjamente nunta, pentru butoniere, corsaje sau flori pentru par. Buchetele de mireasa care contin aceasta floare sunt de mare efect, atat in cazul in care se folosesc doar flori de Anthurium, cat si atunci cand se combina cu alte flori tropicale.

Florile de Anthurium sunt disponibile in culorile mov inchis, portocaliu, culoarea piersicii, roz cu margini verzi, crem, alb stralucitor, fistic, lavanda, visiniu, alb cu margini verzi si multe alte combinatii. Sunt flori care dureaza in medie sase saptamani dupa ce au fost taiate, motiv pentru care sunt ideale pentru aranjamentele de nunta.

Pasarea paradisului sau Strelitzia

Strelitzia este una dintre cele mai viu colorate flori disponibile. Seamana cu o pasare in zbor si are frunze mici. Florile au o tulpina lunga, zvelta si foarte robusta si arata foarte bine in vaze inalte. Sunt atat de spectaculoase incat se pot folosi in aranjamente in numar mic si vor avea un efect vizual impresionant.

Crinii Calla

Crinii Calla sunt adesea folositi pentru nunti, in special in aranjamentele pentru lumanari sau buchetul de mireasa. Aceste flori au tulpinile lungi, iar culoarea florii variaza de la albul pur, la portocaliu, violet, galben si roz. Este o floare gratioasa care poate avea o singura tulpina sau o grupare de 5 – 7 tulpini. Pentru efect, o panglica lata de satin poate fi infasurata in jurul tulpinilor.

Floarea de ghimbir

Ghimbirul, sau Ginger este o floare tropicala folosita pe scara larga a carei culoare variaza de la lavanda si rosu intens pana la alb cu varfuri roz. Tulpinile sunt lungi, rezistente si groase si arata foarte bine in vaze inalte, grele ca piese centrale. Florile pot fi separate si utilizate in ghirlandele hawaiene. Radacina de Ginger este disponibila in magazinele alimentare si folosita pe post de condiment, la prepararea caiului pentru uz medicinal sau in bucataria orientala.

Heliconia

Aceasta este o floare mare, spectacloasa, cu tulpini groase si grele. Florile seamana cu clestii unui homar si pot avea culoarea portocaliu stralucitor, fushia sau rosu profund. Heliconia arata foarte bine in vaze grele sau in aranmjamente uriase alaturi de alte flori tropicale.

Orhidee

Trei dintre cele mai populare orhidee utilizate in aranjamentele florale sunt Phalaenopis, Cymbidium si Oncidium. Acestea se gasesc in culoarea verde deschis, alb, pin, galben, lavanda, rosu sau in combinatii de culori. Tulpinile lungi cu flori multiple sunt adesea utilizate in buchetele de mireasa si in aranjamente elegante si pline de stil. Totodata, florile se pot taia si folosi in par, la butoniera sau in corsaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>