Computerul tău este depășit? Această schimbare poate face diferența!

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Atunci când performanța slabă a computerului tău începe să te calce pe nervi, cel mai probabil te vei gândi să-i spui la revedere și să-ți iei unul nou. Totuși, cumpărarea unui computer sau a unui laptop nou implică o cheltuială considerabilă pentru care s-ar putea să nu dispui întotdeauna de bugetul necesar. Și dacă ți-am spune că îți poți upgrada dispozitivul înlocuind doar o singură piesă? Înlocuirea hard disk-ului cu un SSD va mări viteza computerului și va face utilizarea acestuia o experiență plăcută din nou. În cadrul acestui articol, explicăm motivul pentru care această soluție te-ar putea interesa.

Trecerea de la hard disk-uri la SSD-uri a reprezentat un mare pas înainte. A îmbunătățit semnificativ experiența de utilizare a computerelor. SSD-urile moderne bazate pe tehnologia SATA sunt de până la 4 ori mai rapide decât omoloagele lor mai vechi. Acest lucru se datorează modificărilor de design și renunțării la modelele bazate pe disc, a căror popularitate a scăzut de mult.

Adevăratul progres a venit, însă, odată cu dezvoltarea tehnologiei NVMe. Samsung oferă modelele de SSD 980 PRO și 990 PRO, cu interfață NVMe și o viteză de citire secvențială de până la 7.450 MB/s. Prin comparație, viteza de citire secvențială a modelelor de hard disk-uri este 150 MB/s. După cum se poate observa, diferența este uriașă.

Dacă computerul tău vechi, care funcționează greu, se bazează pe un hard disk, nu ezita să îl înlocuiești cu un SSD. Desigur, ar trebui să verifici dinainte dacă computerul îndeplinește toate criteriile și este compatibil cu noul hardware. De asemenea, trebuie să verifici și dacă placa de bază acceptă interfața NVMe. Dacă nu, SSD-urile SATA reprezintă în continuare o opțiune excelentă, întrucât modelele precum Samsung 870 QVO și Samsung 870 EVO oferă o viteză de citire secvențială de 560 MB/s (de câteva ori mai mare decât un hard disk obișnuit). Un alt avantaj al acestora este capacitatea mare; pot stoca până la 8 TB de date.

Merită menționat și că înlocuirea unității de stocare este banală și, de obicei, necesită doar o șurubelniță și un adaptor. Dacă optezi pentru un dispozitiv Samsung, poți folosi programul dedicat Samsung SSD Integrated Installer, care îți va permite să instalezi software-ul SSD Magician și instrumentul de migrare a datelor, astfel încât să poți transfera cu ușurință toate datele către noua unitate de stocare. Astfel, poți crea o copie exactă a vechiului hard disk.

Înlocuirea unei singure componente te va ajuta să economisești o cantitate semnificativă de bani. De asemenea, vei genera mai puține deșeuri electronice, un punct important atunci când vine vorba de protejarea mediului. În plus, SSD-urile se laudă cu o durabilitate mai mare și o rezistență mai mare la șocuri. Datorită designului, acestea sunt mult mai silențioase decât omoloagele lor bazate pe disc. Beneficiile sunt nenumărate, iar după instalarea noii unități de stocare vei observa cu siguranță o reală îmbunătățire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>