Creştere semnificativă a vizibilității primarilor de sector în contextul pregătirilor pentru Târgurile de Crăciun din Bucureşti.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

București, 30 noiembrie 2022: În perioada 19-28 noiembrie 2022, mediaTRUST a continuat analiza a peste 2.100 surse de informare din presa scrisă, radio, tv, online și social media, urmărind mențiunile celor 6 primari de sectoare din București în materialele difuzate.

Din analiza materialelor rezultate în urma monitorizării de presă, cei 6 primari de sectoare din București au fost menționați în peste 2.000 de materiale iar Crăciunul s-a dovedit a fi un prilej pentru primarii de sector să îşi crească vizibilitatea în media.

Picture1

Creștere semnificativă a vizibilității primarului sectorului 6, Ciprian Ciucu, în contextul deschiderii târgului de Crăciun din Drumul Taberei.

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, a fost menționat în peste 500 materiale în presa scrisă, radio, tv, online și social media.

Vârful vizibilității primarului sectorului 6 s-a înregistrat în data de 25 noiembrie și cele mai multe mențiuni despre Ciprian Ciucu au fost în contextul mult așteptatului târg de Crăciun din sectorul 6, organizat de către UNTOLD, deschis până pe 27 decembrie în Parcul Drumul Taberei. În perioada monitorizată, 19-28 noiembrie, peste 200 de materiale au apărut în media din România despre acest eveniment. Digi 24, Realitatea Plus, România TV, Antena3 și B1TV au fost cele mai active surse TV care l-au menționat pe Ciprian Ciucu și deschiderea oficială a targului de Crăciun.

Ciprian Ciucu:

Pregătirile de Crăciun și aprinderea luminițelor în sectorul 3, subiecte media care au adus o creștere semnificativă a mediatizării pentru primarul sectorului 3, Robert Negoiță.

Peste 170 materiale media în care Robert Negoiță a fost menționat au apărut în presa scrisă, radio, tv, online și social media în perioada monitorizată de mediaTRUST, 19-28 noiembrie.

În doar 3 zile, din data de 23 noiembrie până în 25 noiembrie, primarul sectorului 3 a înregistrat o creștere a vizibilității, cu peste 110 mențiuni în media. Cele mai multe mențiuni au fost în contextul aprinderii beculețelor de Crăciun, sectorul 3 fiind primul care a dat startul la iluminatul stradal de sărbători, în data de 24 noiembrie. Alte materiale fac referire la pasajul spre A2, drumul către litoral urmând a fi mai rapid, de anul viitor.

Sursele cele mai active în referințe despre Robert Negoiță sunt București FM la radio, cu 23 materiale, B1TV și România TV (televiziuni) iar în online, site-ul b365.ro a avut 5 mențiuni.

Robert Negoiță:

Bursele școlare vs Târgul de Crăciun din Parcul Obor

Subiecte mult dezbătute în media, cu referire la mărirea burselor școlare în contextul inflației accelerate prin reducerea cheltuielilor de la organizarea Târgului de Crăciun din Parcul Obor și plângerea penală făcută la DNA împotriva fostului viceprimar Dan Cristian Popescu, au contribuit la creșterea vizibilității primarului sectorului 2, Radu Mihaiu.

Acesta a înregistrat peste 190 mențiuni în perioada monitorizată iar cele mai multe referințe – 175, vin din presa online și din social media, la radio având 12 mențiuni iar la TV, 4.

La radio, București FM iar în online site-urile newsbucuresti.ro și ziarulprofit.ro au fost sursele cele mai active în mediatizarea primarului sectorului 2.

Radu Mihaiu:

Fără magia Crăciunului în sector 1

Primarul sectorului 1Clotilde Armand nu va organiza niciun târg cu ocazia Crăciunului în acest an. Cu toate acestea, Clotilde Armand rămîne cel mai mediatizat primar de sector, cu peste 1.000 materiale în presa scrisă, radio, tv, online si social media. Clotilde Armand este cel mai mult menționată în online și social media, cu peste 900 materiale, cele mai multe fiind în contextul tichetelor ”anticriză” propuse de primarul sectorului 1. La TV, cele mai active surse care au menționat-o pe Clotilde Armand au fost România TV (28), Antena 3 (19), Realitatea Plus (18), B1TV (13), Digi24 (8).

Clotilde Armand:

Prin comparație cu perioada anterioară monitorizată de mediaTRUST, 10-18 noiembrie 2022, cînd a înregistrat 118 mențiuni în presa din România, Daniel Băluță, primarul sectorului 4, a înregistrat în perioada analizată în studiul actual doar 38 de mențiuni. Acesta a fost menționat cel mai mult la radio – 14 mențiuni iar în online și social media a avut 15 referințe. Cele mai multe materiale în care primarul sectorului 4 a fost menționat sunt în contextul începerii reabilitării termice a primelor 158 de blocuri din sector, cu bani din PNRR. Nu a fost identificat niciun material cu privire la organizarea unui târg de Crăciun în această perioadă.

București FM este postul de radio cu cele mai multe mențiuni despre Daniel Băluță.

Daniel Băluță:

Constantin Melnic, primarul interimar al sectorului 5, a înregistrat în perioada monitorizată de mediaTRUST, 17 mențiuni.

Constantin Melnic nu are mențiuni la radio și TV iar cele mai multe materiale despre acesta sunt în online.

Constantin Melnic:

Metodologie

Notă: În prezentul studiu, Ierarhia vizibilității primarilor de sectoare din București – Presă scrisă, presă online, radio și TV, pentru o analiză echilibrată și pentru păstrarea echidistanței în evaluarea mediatizării primarilor de sectoare, apariţiile Primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, nu au fost incluse. În realizarea studiului s-au luat în calcul doar primarii de sectoare din București.

Analiza include toate materialele din presa tipărită, posturile de radio și TV monitorizate de mediaTRUST precum și site-urile, paginile oficiale facebook, twitter, instagram, youtube, bloguri, podcast-uri si comentarii retele socializare. Pentru mai multe detalii privind monitorizarea presei scrise, radio, TV, online și social media consultați www.mediatrust.ro.

Pentru măsurarea impactului (audienţei) materialelor incluse în studiu sunt folosite datele de audienţă furnizate de ARMA (pentru televiziuni), BRAT (pentru presa tiparită), ARA (pentru radio) şi metode proprietate mediaTRUST în cazul mediului online (inclusiv Social Media).

 

Despre mediaTRUST

Înființată în 1999, parte a Institute of Media Monitoring (IMM) din Polonia, mediaTRUST România, este compania de monitorizare media cu capital privat cu cea mai îndelungată experiență pe piață si cel mai vast portofoliu de clienți. Compania oferă clienţilor săi acces la informaţiile apărute zilnic în mass media (presă scrisă, online, radio şi TV) din 15 ţări din Europa Centrală şi de Est. Din 2004 suntem membri ai organizaţiei internaţionale de elită FIBEP (Federation Internationale des Bureaux d’Extraits de Presse), iar în 2014 am devenit membri BRAT (Biroului Român de Audit Transmedia) şi ARMA (Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţelor).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>