ATEN prezinta 12 motive pentru optimizarea sustenabilitatii centrelor de date cu ajutorul unitatilor de distributie a energiei

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bucuresti, 24 November 2022 – ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, prezinta cea mai recenta serie PG de unitati de distributie a energiei (PDU-uri), disponibile in configuratie de priza IEC si care sunt proiectate cu carcasa rack 0U, ce poate fi montata pe partea laterala a unui rack, pentru a face fata cererii tot mai mari de alimentare a numarului crescut de echipamente IT din salile cu servere sau din centrele de date.

Implementarea unui management eficient al energiei implica adesea imbunatatiri atat la nivel hardware, cat si la nivel software. PDU-urile au, in esenta, acelasi rol ca prelungitoarele de alimentare: ele furnizeaza energie mai multor articole simultan. Insa, din cauza numarului mare de echipamente aflate in aceeasi locatie, centrele de date si alte medii industriale nu isi pot conecta toate dispozitivele la o singura sursa de alimentare. Aici intervin PDU-urile distribuind puterea catre mai multe dispozitive, inclusiv servere, computere, dispozitive de retea si stocare si echipamente de telecomunicatii. Fiecare PDU poate gestiona cantitati mai mari de energie decat un prelungitor obisnuit si la care pot fi conectate mai multe rafturi cu echipamente.

12 Motive pentru utilizarea unitatilor de distributie a energiei ATEN

Fiecare PDU ATEN PG98330, care utilizeaza un procesor ARM-Cortex A8, este echipat cu 30 de prize capabile sa functioneze la tensiuni mai mari, porneste toate echipamentele conectate in mai putin de 10 secunde odata conectat si ofera cele mai precise date de consum a energiei kWh (+ /-1%), consumul de baza si evolutia lui.

Avand in vedere economisirea energiei, PG98330 a fost gandit sa permita un consum mai mic de energie pentru cele mai bune practici intr-o infrastructura de retea, promovand in acelasi timp pana la 70,65 kg (echivalentul de 131,4 kw de consum de energie) de emisii reduse de CO2, cheltuieli cu electricitatea reduse si taxe pe emisiile de carbon mai mici de platit in fiecare an.

Pe masura ce creste cantitatea de informatii pe care companiile trebuie sa o stocheze, organizatiile pun presiune pe managerii centrelor de date pentru a imbunatati disponibilitatea informatiilor si a echipamentelor, cerand in acelasi timp reducerea costurilor. In timp ce echipamentele cu un consum sub 10 kW per rack raman norma, implementarile cu 15 kW sau 25 kW incep sa devina din ce in ce mai utilizate. Configuratiile de inalta densitate ofera niveluri imbunatatite de performanta si capacitate, dar acest lucru creeaza nevoia unei livrari de energie mai eficiente. Pentru a raspunde acestei nevoi, au fost imbunatatite caracteristicile si functionalitatile disponibile in PDU-urile ATEN.”, declara Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Romania.

  1. Datorita releelor de economisire a energiei incorporate – un subtip de comutator electromagnetic – controlul unei cantitati mari de curent devine usor, ceea ce duce la o economie anuala de 131,4 kW de energie consumata per unitatea PDU cu 30 de prize, in comparatie cu modelele fara relee de economisire a energiei. In plus, distributia de energie va ramane functionala si neintrerupta chiar si atunci cand apare o defectiune, permitand un timp de functionare superior pentru a optimiza fiabilitatea sistemului.
  2. Cu intrerupatorul de circuit hidraulic-magnetic incorporat, ce suporta tensiuni de pana la 30A/32A, alimentarea cu energie electrica poate fi oprita automat pentru a proteja dispozitivele conectate impotriva supraincarcarii sau deteriorarii, mentinand in acelasi timp stabila distributia energiei.
  3. Prizele pot fi protejate cu un dispozitiv suplimentar pentru a preveni deconectarea cablurilor de alimentare din priza din cauza vibratiilor sau a erorilor umane.
  4. Ecranul LCD iluminat poate afisa avertismente pentru a alerta utilizatorii cu privire la fluctuatii neobisnuite de putere.
  5. Panoul consolei LCD poate fi schimbat la cald si poate fi indepartat, inlocuit sau reparat fara a opri un echipament critic conectat.
  6. PG98330 este echipat cu porturi LAN duale (de exemplu, Internet si Intranet) care accepta pana la o conexiune 1G Ethernet si poate fi conectat in cascada cupana la 64 PDU-uri, economisind atat cheltuielile pentru instalarea de switch-uri de retea suplimentare, cat si spatiu in rack, oferind astfel posibilitatea de a gazdui si mai multe echipamente.
  7. In PUD-ul ATEN este implementat un port cu conectivitate RJ-45 destinat integrarii diferitilor senzori, putand fi conectati pana la 8 senzori de mediu pentru monitorizarea si gestionarea temperaturii, umiditatii, fluxului de aer, a presiunii diferentiale a aerului si a scurgerilor, oferind alerte pentru potentiale amenintari.
  8. Pentru o operare rapida cu PDU, poate fi conectat un dispozitiv serial portul sau COM, port ce ofera un alt mijloc de a intreprinde comunicarea prin comenzile CLI. In plus, acelasi port este, de asemenea, functional ca un port PON, disponibil pentru conexiunea Ethernet la un comutator KVM over IP din seria KN pentru a centraliza gestionarea  in lant a energiei a pana la 16 PDU-uri.
  9. PG98330 poate fi conectat in retea prin conexiune la un dongle USB WiFi pentru a efectua DCIM, upgrade firmware, export jurnal, configurare rapida si multe altele.
  10. Echipamentul vine la pachet cu un cablu de alimentare reglabil incorporat in unitate, capabil sa se roteasca la 90 de grade pentru a permite instalarea flexibila in rack, rezultand o organizare mai buna a cablurilor si o aerisire mai buna.
  11. PUD-ul este integrat cu eco DC de la ATEN – un instrument bazat pe PC si web pentru gestionarea optimizata a infrastructurii centrului de date (DCIM) – distributia energiei, energia si datele de mediu de la PDU-uri si dispozitivele conectate pot fi monitorizate printr-o interfata grafica usor de utilizat, disponibila online, pentru gestionarea inteligenta a energiei.
  12. PDU-urile din seria PG au un panou de consola LCD vopsit in rosu si pot fi recolorate cu optiuni de galben, violet, albastru si verde prin achizitionarea optionala de autocolante colorate. Aceste coduri de culoare faciliteaza diferentierea intre setarile de alimentare si, de asemenea, accelereaza depanarea in cazul unor defectiuni neasteptate.

PDU-urile ATEN se potrivesc tuturor configuratiilor de alimentare comune la nivel mondial, existand cate o varianta pentru fiecare aplicatie. Iar unitatile de distributie a energiei in rack vor ramane pe loc prin mai multe cicluri de reimprospatare a echipamentelor, poate chiar timp de un deceniu sau mai mult, sustinand atat cerintele actuale, cat si viitoare de crestere din centrele de date. Mai multe detalii tehnice despre aceasta PDU ATEN puteti afla de la link.

 

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial. Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada. Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>