Solutii inovatoare ATEN pentru un mediu de invatare mai performant

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3 solutii digitale inovatoare pentru cresterea calitatii actului de invatamant

  • Sali de clasa multimedia pentru licee de specialitate;
  • Invatare interactiva 4K pentru cursuri de programare desfasurate in muzeu;
  • Sistem de prezentare si camera de control pentru salile de amfiteatru sau de mari dimensiuni.

Bucuresti, Romania – 26.09.2022 – ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare propune trei solutii digitale inovatoare pentru cresterea calitatii studiului si cursurilor de predare a materialelor educationale.

In epoca informationala in care ne aflam, pentru a putea imbunatati calitatea actului de invatamant si a pastra viu interesul elevilor si al cursantilor, predarea traditionala trebuie sa fie imbunatatita cu activitati de predare si invatare noi si inovatoare bazate pe tehnologii educationale inteligente. Scoala si profesorii trebuie sa isi adapteze metodele la noua generatie digitalizata, iar ATEN vine in intampinarea acestor nevoi cu solutii adaptate”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Romania.

Aten Sali multimedia 1

Noile tehnologii trebuie sa raspunda mai multor provocari pentru a putea fi implementate cu succes in clase:

1) Solutiile trebuie sa se integreze si sa functioneze cu diverse echipamente audio-video, indiferent de tipul de dispozitiv multimedia sau sistemul de control prezent deja in clasa.

2) Ofera un nou mod accesibil de abordare al invatarii ce se bazeaza pe experienta elevului cu ajutorul functiilor de colaborare interactiva.

3) Solutiile trebuie sa fie usor de implementat, dar scalabile, oferind in acelasi timp securitate impotriva amenintarilor cibernetice.

4) Este necesar sa ofere livrare de continut audio-video fiabil pentru invatarea sincrona in timp real si sa sprijine crearea de continut pentru invatarea la distanta ca parte a platformelor educationale.

aten muzeu 1

Solutiile ATEN pentru clase inteligente ofera simplitatea, calitatea video si compatibilitatea de care au nevoie integratorii de sisteme pentru a le utiliza in mod eficient ca solutii complete in salile de clasa sau pentru a le integra in sisteme mai mari de educatie digitala. Ofera colaborare la distanta si functii de invatare interactiva prin intermediul dispozitivelor proprii aduse de catre elevi si functii de tabla interactiva, precum si acces la intranet-ul institutiei de invatamant pentru a oferi o perspectiva imediata asupra proceselor de invatare. Echipamentele dispun, de asemenea, de mai multe intrari si iesiri la cele mai inalte rezolutii fiind compatibile cu toate dispozitivele multimedia.

 Aten amfiteatru

Solutiile ATEN in actiune

 

1) Sali de clasa multimedia pentru licee profesionale

Solutia dezvoltata pentru liceele profesionale sau de stiinta care opteaza pentru o digitalizare a interactiunii intre elevi si profesori prevede diverse functionalitati de distribuire a materialelor educationale care sa capteze atentia cursantilor si sa creeze noi metode de predare pentru profesori. Folosind aceasta solutie un monitor poate partaja continutul prezentat de catre elevi in timp ce alte cerinte precum compatibilitatea cu table interactive si dispozitivele BYOD (bring your own device) imbunatatesc concentrarea comuna si invatarea colaborativa.

Prin intermediul splitter-ului HDBaseT™ studentii pot vizualiza continutul distribuit de catre profesor pe o tabla interactiva sau un proiector, in timp ce pe ecranele proprii pot vizualiza materiale de curs prezentate in timp real. Solutia implementata cu ajutorul echipamentelor ATEN ofera distributie media de baza si semnale stabile  pentru sistemul de control al integratorului din fiecare sala de clasa, imbunatatind in acelasi timp fluxurile video cu tehnologia ATEN Seamless Switch™.

 

2) Invatare interactiva 4K pentru cursuri de programare desfasurate in muzeu

Solutia dezvoltata de ATEN ofera continut bidirectional, la calitate 4K, intre instructor si studenti, permitand studentilor sa se concentreze pe deplin asupra continutului, sa partajeze rezultatele muncii si sa colaboreze cu instructorul. Sistemul dezvoltat poate fi controlat de la distanta, marind astfel numarul de sali in care pot fi afisate cursurile sustinute de catre institutie. Cu functionalitatea USB, studentii pot partaja continut pe ecranul principal, in timp ce profesorul poate opera simultan computerul elevilor cu ajutorul zonei tactile de pe panoul inteligent. Sistemul este construit pe arhitectura de retea standard pentru utilizarea curenta si ofera o flexibilitate ridicata de extindere pentru adaugarea de dispozitive suplimentare in viitor.

 

3) Sistem de prezentare si camera de control pentru salile de amfiteatru sau de mari dimensiuni

Salile de amfiteatru sau cele de mari dimensiuni pot avea in componenta lor foarte multe elemente care pot fi controlate utilizand o solutie eficienta dezvoltata de ATEN. Solutia trebuie sa permita studentilor sa studieze si sa sustina examene, care, in acelasi timp, sa permita profesorilor sa interactioneze cu elevii in clasa, precum si sa observe salile de clasa din camera de control si monitorizare a claselor. Alte elemente prezente in aceasta solutie pot fi diverse ecrane de prezentare, microfoane pentru gazduirea cursurilor sau alte unelte folosite de profesori in scopul predarii materialelor educationale. Totodata, prin intermediul unei tablete solutia poate sa controleze si elementele ambientale ale amfiteatrului precum: aerul conditionat, jaluzelele sau luminile interioare. Totul este realizat cu ajutorul dispozitivului VP1920 care suporta transmisia PiP/PoP. Solutiile ATEN pentru educatie se pot extinde in functie de arhitectura dorita de beneficiar pentru control, o transmisie de calitate si integrare corespunzatoare a tuturor elementelor necesare predarii si invatarii experientiale. Aflati mai multe detalii despre solutiile ATEN de la: www.aten.com

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.ATEN.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>