Vopselele ecologice, noul trend pe piața locală de design interior Doar 20% din români știu că există produse sustenabile și le caută atunci când își amenajează locuințele

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

București, 25 februarie 2022 –  Utilizarea vopselelor ecologice în amenajările interioare reprezintă cel mai nou trend pe piața locală de design interior, arată datele interne ale companiei românești Color Smart Distribution, unic importator și distribuitor în România și Republica Moldova al Benjamin Moore și Novacolor, branduri premium de amenajări interioare și exterioare.

VopseleEcologice_1

Vopselele eco sunt realizate din var, pigmenți naturali și finisaje minerale care au un conținut scăzut de adezivi adăugați. Toate produsele sustenabile sunt certificate pentru reducerea formaldehidei, și nu conțin substanțe toxice precum tinaniu și VOC. Aceste tipuri de vopsea sunt create prin înlocuirea materialelor derivate din fosile cu materiale regenerabile provenite din biomasă. „Foarte mulți dintre clienți descoperă aceste produse abia când ajung în showroom-urile noastre și le preferă mai ales în cazul în care au copii mici sau animale de companie. Ei înțeleg că prin utilizarea unor astfel de materiale durabile, ecologice, protejăm resursele limitate ale planetei, și în același timp  răspundem nevoilor și așteptărilor clienților oferindu-le produse de calitate”, declară Cătălina Trupșor, fondator și CEO Color Smart Distribution.

Cataloagele produselor ecologice

În străinătate există deja o cultură solidă legată de utilizarea produsele sustenabile și materialelor ecologice în amenajarea spațiilor. Arhitecții și designerii recomandă frecvent acest tip de materiale, pe care le și folosesc în proiectele importante, iar clienții sunt obișnuiți să țină cont în deciziile lor de cumpărare de modul în care au fost create vopselele, atât pentru a-și asigura un mediu sănătos acasă, cât și pentru  a proteja resursele planetei.

VopseleEcologice_4

„În România acest trend, legat de reciclare și sustenabilitate, a început să fie apreciat și luat în calcul abia în urmă cu 2-3 ani. De aceea este nevoie de comunicare susținută și timp pentru ca piața să înțeleagă beneficiile acestor produse și șansa pe care fiecare om o are de a contribui într-un mod real la protejarea naturii și la bunăstarea generală”, declară Cătălina Trupșor, fondator și CEO Color Smart Distribution.

VopseleEcologice_2

Prețurile vopselelor de acest tip din portofoliul Color Smart Distribution încep de la 2 euro pe mp și pot să depășească 200 euro pe mp.

„În acest moment cei mai mulți dintre români nu-și pun problema să aloce bugete generoase doar pentru a-și amenaja casele cu vopsele ecologice. Totuși, în momentul în care le prezentăm clienților noștri avantajele acestora, durabilitatea, rezistența culorilor, conținutul redus de compuși organici volatili, efectul pozitiv pe care îl au asupra mediului și mai ales designul unic pe care îl pot realiza cu aceste tipuri de finisaje, sunt plăcut impresionați și dornici să-și decoreze casele cu astfel de materiale”, mai spune Cătălina Trupșor.

ColorSmart_VopseleEcologice

Toate vopselele din portofoliul Color Smart Distribution sunt ecologice, realizate după normele Uniunii Europene, având cele mai mici emisii de substanțe toxice, fiind anti-bacteriene și anti mucegai.

Totodată, toate produsele comercializate de Color Smart Distribution corespund cerințelor de calitate și sunt certificate de Standardul Breem și Leed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>