ATEN recomanda echipamentele True 4K cu HDR si Transport DisplayPort Multi-Stream

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, recomanda utilizatorilor de echipamente audio-video optiunea pentru modele True 4K cu tehnologii HDR si DisplayPort Multi-Stream Transport (MST) datorita beneficiilor pe care le aduc acestea intr-o multitudine de domenii de activitate.

ATEN_vs92dp.professional-audiovideo.video-splitters.45

Capabilitatea de a lucra simultan cu mai multe sisteme, de a le accesa prin solutii securizate de la distanta sau de a transmite continut audio-vizual pe distante mari reprezinta in prezent o necesitate  pentru a atinge nivelul dorit de eficienta si competitivitate, indiferent de domeniu. Prin urmare, solutiile KVM si KVM prin IP sunt utilizate de tot mai multi profesionisti din diverse industrii, indiferent ca este vorba despre creatori de continut audio-video, administratori de servere, ingineri de sistem, angajati din domeniul medical, educatie, guvernamental s.a.m.d. Toti acestia apreciaza, pe de o parte ergonomia, performantele si securitatea unei solutii, iar, pe de alta parte, nivelul de calitate si flexibilitatea.

ATEN_Overview_HDR_SDR-Right-4

De aceea, ATEN a creat seria de echipamente True 4K cu tehnologie HDR, care le ofera utilizatorilor mai multa claritate si acuratete, fara a afecta negativ performantele. Noile produse ATEN adopta rezolutia True 4K, adica 4K la 60 de cadre pe secunda cu codare maxima de culoare 4:4:4, ceea ce inseamna fara pierderea calitatii culorii la compresie. Reducerea calitatii culorii la compresie se mai numeste si chroma subsampling, existand si produse 4K la 60 cadre pe secunda, insa cu precizie a culorii doar 4:2:2 sau 4:2:0. Acestea din urma nu pot primi denumirea de True 4K, ci doar simplu: 4K.

ATEN_vs92dp.professional-audiovideo.video-splitters.front

In acelasi timp, tehnologia HDR (High Dynamic Range) se bucura de tot mai multa popularitate nu numai in segmentul Consumer, ci si in cel Professional. Cu ajutorul nivelului de contrast si adancimii de culoare superioare, aceasta reprezinta o adevarata revolutie vizuala, garantand o redare mult mai realista a continutului video. Iar pentru a putea furniza cea mai buna calitate HDR de pe piata, echipamentele ATEN cu HDR asigura latimea de banda necesara pentru un astfel de continut, suporta setari EDID avansate si faciliteaza transmiterea integrala a datelor InfoFrame.

ATEN_Overview_HDR_SDR-Left-3

Prin alegerea unui echipament video ATEN – indiferent daca este un switch matrix, o solutie modulara, un switch de prezentare, un splitter, un echipament de extensie sau de conversie – utilizatorii beneficiaza de rezolutie 4096×2160 sau 3840×2160 pixeli cu 60Hz 4:4:4, suport HDR10, HDR10+, Dolby Vision si Hybrid Log Gama, latime de banda de pana la 18Gbps si compatibilitate HDCP 2.2.

ATEN_DisplayPort

Cele mai moderne switch-uri KVM oferite de ATEN incorporeaza si tehnologia DisplayPort Multi-Stream Transport (MST). Aceasta face posibila conectarea mai multor ecrane la un singur port DisplayPort – fie prin intermediul unui Hub MST, fie in configuratie daisy-chain. In acest fel, este facilitata extinderea deosebit de usoara a suprafetei de lucru, cu beneficii uriase pentru o multitudine de aplicatii. Designul CAD, productia video si chiar jocurile sunt doar cateva exemple, insa orice scenariu care presupune multitasking poate profita de o astfel de solutie. Conform unui studiu realizat de John Peddie Research, sistemele prevazute cu mai multe ecrane pot imbunatati productivitatea cu pana la 42%, ceea ce a dus la o adoptie masiva a unor astfel de configuratii. Cei care sunt nevoiti sa lucreze cu mai multe sisteme simultan nu fac nici ei exceptie si, prin utilizarea de echipamente ATEN cu DisplayPort MST, beneficiaza de flexibilitate maxima. Ei pot comuta rapid si usor intre mai multe sisteme, beneficiind in acelasi timp de avantajele asigurate de o configuratie multi-display. Aceste beneficii sunt acum extrem de utile profesionistilor dintr-o multitudine de domenii a caror activitate presupune lucrul de la distanta sau operarea simultana a mai multor sisteme.

In concluzie, ATEN reuseste ca, prin combinarea unor tehnologii cheie, sa ofere versatilitate maxima. Astfel, echipamente precum Hub-ul VS92DP asigura nu numai rezolutie 4K si suport HDR pentru o calitate exceptionala a imaginii, dar si conectivitate DisplayPort MST cu doua porturi, ceea ce permite conectarea a doua ecrane la o singura sursa de semnal, pentru o dublare a suprafetei de lucru si o imbunatatire a productivitatii.

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial. Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada. Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>