Samsung Electronics este pe locul cinci in clasamentul Interbrand Best Global Brands 2020

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Samsung se situează pe poziția a cincea, cu o valoare de brand de 62.3 miliarde de dolari și o creștere de 12 ori mai mare decât evaluarea inițială pentru 2020

Samsung Electronics a anunțat astăzi că se află pe locul 5 în clasamentul Best Global Brands 2020 realizat de Interbrand, companie globală de consultanță, cu cea mai mare valoare de brand din istoria sa, de 62.3 miliarde de dolari.

În ciuda climatului instabil, cauzat de pandemia de COVID-19, cu care s-au confruntat toate companiile globale în 2020, Samsung a înregistrat o creștere cu 2% a valorii de brand, de la 61,1 miliarde de dolari în 2019 la 62,3 miliarde de dolari anul acesta. Samsung a urcat în top pe poziția cinci la nivel mondial, la trei ani după ce a ajuns pe locul șase pe lista celor mai bune mărci globale, în 2017.

Compania a înregistrat o creștere constantă în ceea ce privește valoarea de brand, din momentul în care a ocupat locul 43 în top, în 2000, anul în care Interbrand a început să publice topul Best Global Brands. De când a intrat în top zece, ocupând poziția cu numărul 9 în 2012, Samsung și-a continuat ascensiunea constantă, ajungând pe locul 6 în 2017 și pe locul 5 în 2020. Ascensiunea Samsung pe lista Interbrand a celor mai valoroase 100 de branduri din lume este datorată produselor inovative pe care le lansează, precum și implementării unei strategii de marketing globale.

Răspunsul la criza COVID-19, CSR, inovație în produse gândite pentru un stil de viață mai bun și investiție continuă pentru dezvoltare sunt factorii care au asigurat creșterea valorii de brand

 Conform Interbrand, principalii factori care au jucat un rol importat în creșterea Samsung sunt:

  • Răspuns rapid la criza generată de COVID-19 prin activități globale din domeniul corporate social responsability (CSR) și o campanie globală integrată
  • Activități la nivel de companie dedicate dezvoltării durabile
  • Lansarea de produse inovatoare, precum Galaxy Fold, The Terrace, precum și gama de frigidere BESPOKE
  • Investiții consistente în dezvoltarea de tehnologii avansate, cum ar fi inteligența artificială(AI), 5G și Internetul obiectelor (IoT)

Ca răspuns la repercusiunile aduse de pandemia de COVID-19, Samsung Electronics a făcut donații multiple în funcție de nevoile specifice fiecărei țări, pentru a ajuta comunitățile să depășească dificultățile provocate de pandemie. De asemenea, Samsung a organizat cu succes o campanie globală cu mesajul „Get through this together” pe canalele de socializare și pe panourile publicitare din Times Square, New York, Piccadilly Circus, Londra, Domul din Milano, Italia și Entertainment Building, Hong Kong ca parte de eforturile sale de comunica cu consumatorii în momente dificile. În plus, Samsung a obținut feedback pozitiv printr-o campanie în care fotografiile și poveștile trimise de consumatori prin intermediul rețelelor sociale au fost colectate și transformate în reclame video pentru display-urile din aer liber, menite să aducă un zâmbet consumatoriilor din întreaga lume. Campaniile de răspuns COVID-19 au fost lansate simultan cu campaniile în curs de desfășurare pentru viziunea CSR Samsung, Enabling People și diverse programe educaționale pentru generațiile viitoare, cum ar fi Solve for Tomorrow, Smart School și Innovation Campus.

Devotamentul Samsung față de sustenabilitate în toate aspectele legate de managementul afacerii a contribuit, de asemenea, la o creșterea valorii de brand, după cum a demonstrat ambalajul ecologic pentru televizoarele Samsung și husele pentru smartphone-uri realizate din materiale reciclate.
Mai presus de toate, eforturile continue pentru inovație, în ciuda provocărilor ridicate de COVID-19, au fost printre principalii factori care au determinat Samsung să ajungă pe poziția a cincea în clasament.

Divizia de mobile a Samsung și-a consolidat poziția de lider pe piața smartphone-urilor 5G și a rezonat cu generația Z prin lansarea seriei Galaxy A și campanii inedite, așa cum a fost campania Awesome. Compania arătat o altă definiție a inovației prin crearea unei noi categorii de produse, odată cu introducerea lui Galaxy Z Flip. În domeniul rețelelor, Samsung și-a stabilit poziția de lider în tehnologia 5G, prin implicarea sa în noi piețe și extinderea parteneriatelor cu companii de pe piețe cheie, precum SUA și Japonia.

În divizia Visual Displays, Samsung s-a remarcat ca lider în industria TV prin lansarea de produse de ultimă generație, care reflectă stiluri noi de viață ale consumatorilor, fiind vorba aici de The Sero și The Terrace. De asemenea, Samsung a continuat eforturile pentru sustenabilitate în acest sector, introducând produse care îmbunătățesc accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități și utilizatorii cu deficiență de vedere a culorilor, la care se adaugă și lansarea ambalajelor ecologice.

În divizia electrocasnicelor, Samsung continuă să inoveze pentru a veni în întâmpinarea nevoilor consumatorilor ale căror stiluri de viață sunt în continuă schimbare; vorbim aici de frigiderul BESPOKE și mașina de spălat și uscătorul Grande AI. Campaniile Samsung aduc în discuție subiecte relevante pentru consumatori, așa cum sunt gătitul, sportul, designul interior și îngrijirea animalelor de companie, toate acestea au contribuit la o comunicare mai strânsă cu clienții.

În divizia de memorii, Samsung a anunțat Vision 2030 ca fiind numărul unu pe piață. Samsung a devenit prima companie din lume care produce DRAM bazat pe EUV și care face investiții constante în HBM2E Flashbolt aplicat cu AI, piese auto, IoT, AI și 5G. Extinderea măsurilor în ceea ce privește munca de acasă a avut ca rezultat o cerere tot mai mare de servicii de server și cloud, și e de așteptat ca vânzările de cipuri flash DRAM și NAND să crească. În sistemul LSI, compania a continuat inovația tehnologică și investițiile pentru Exynos și ISOCELL și a consolidat cooperarea cu parteneri importanți precum Audi.

Am început de la numărul 43 cu o valoare de brand de 5,2 miliarde de dolari în anul 2000. Anul acesta ne situăm printre primele cinci branduri, cu o valoare de brand de 62,3 miliarde dolari, o mare realizare pentru noi. Nu am fi putut să avem parte de această realizare fără sprijinul clienților noștri din întreaga lume. Pentru a ne îmbunătăți în continuare statutul global, vom continua să ne implicăm și să comunicăm cu consumatorii”, a declarat YH Lee, CMO Samsung Electronics.

Interbrand evaluează valoarea de brand a companiilor pe baza unei analize cuprinzătoare a mai multor factori, inclusiv performanța financiară, influența brandului în procesul de cumpărare, precum și competitivitatea brandului.

※ Creșterea Samsung în ceea ce înseamnă valoare de brand

Year 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
Brand

Value

(USD)

19.5 B 23.4 B

(20%↑)

32.9 B

(40%↑)

39.6 B

(20%↑)

45.5 B

(15%↑)

45.3 B

(-)

51.8 B

(14%↑)

56.2 B

(9%↑)

59.9 B

(6.5%↑)

61.1 B

(2%↑)

62.3 B

(2%↑)

Brand

Rank

19 17 9 8 7 7 7 6 6 6 5

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie, a sistemelor LSI, a fonderiei și a soluțiilor LED. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la news.samsung.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>