Evolutia la superlativ – seria de procesoare Kirin 990

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

CEO-ul Huawei Technologies Consumer Business Group, Richard Yu, a prezentat la IFA cel mai nou chipset de procesare Huawei, flagship-ul Kirin 990, precum și versiunea lui 5G, într-un discurs intitulat „Rethink Evolution”.

„Fiind primul sistem din lume cu modem 5G integrat, Kirin 990 (5G) permite consumatorilor să beneficieze de o experiență de conectivitate 5G excelentă încă din primul an de comercializare 5G.”, a declarat Richard Yu. “Pentru a oferi o experiență 5G imbunatațită, Kirin 990 (5G) a fost complet transformat în ceea ce privește performanța și eficiența energetică, calculul AI (Inteligenta Artificiala) și ISP (Image Signal Processor), ducând experiența de utilizare a smartphone-ului la un alt nivel.”, a continuat.

Primul flagship 5G SoC, pentru conectivitate ultra-rapidă

Kirin 990 (5G) reprezintă cea mai compactă soluție de integrare a tehnologiei 5G din industrie. Cu cel mai nou proces de fabricație de 7 nm + EUV (Extreme Ultraviolet Lithography), Kirin 990 (5G) integrează un modem 5G, obținând astfel o suprafață mai mică și un consum de energie mai mic. Kirin 990 (5G) este primul SoC 5G cu frecvență completă care acceptă atât arhitecturi non-standalone (NSA) cât și standalone (SA), compatibilitate atât cu implementarea actuală a retelei 5G, cât si cu solutiile viitoare, dar și benzi cu frecvență completă TDD / FDD, ceea ce îi permite să se adapteze in fuctie de retea si modurile acesteia. Datorită capacității excelente de conectivitate 5G a Balong 5000, Kirin 990 (5G) atinge viteze de descarcare (downlink) de până la 2,3 Gbit / s și rata de încărcare (uplink) de 1,25 Gbit / s, oferind o experiență 5G inegalabilă.

Arhitectură NPU inovatoare pentru putere de calcul în era 5G

Kirin 990 (5G) este prima solutie de procesare care integrează un NPU dual-core construit pe arhitectura Da Vinci. Nucleul mare obține performanțe excelente și eficiență energetică în scenarii de calcul dificile, în timp ce nucleul mic pune în aplicare un consum de energie ultra-redus, afișând pe deplin puterea de calcul inteligentă și inteligentă adusă de arhitectura Da Vinci.

Performanță premium și eficiență energetică, pentru o experiență 5G îmbunătățită

În ceea ce privește CPU, Kirin 990 (5G) este echipat cu două nuclee de performanță ultra-ridicată, două nuclee de performanță mare și patru nuclee de eficiență, cu frecvență de până la 2,86 GHz. Kirin 990 utilizează unitatea de procesare grafica Mali-G76 cu 16 nuclee și memorie Cache inteligentă pentru a implementa distribuția inteligentă a fluxului, economisind în mod eficient lățimea de bandă și reducând consumul de energie. Pentru a oferi experiențe de gaming desăvârșie, Kirin 990 (5G) suportă Kirin Gaming + 2.0, care permite colaborarea eficientă între infrastructura hardware și soluțiile software.

ISP 5.0 actualizat, pentru a surprinde frumusetea în fiecare moment

În ceea ce privește capabilitățile foto, Kirin 990 (5G) integrează noul ISP 5.0, care susține funcția de block-matching și de filtrare 3D (BM3D), tehnologie specială integrată hardware pentru reducerea zgomotului (Noise Reduction) precum si dual-domain NR, oferind imagini și videoclipuri mai clare chiar și în condiții de luminozitate scăzută. 

În plus, Huawei a prezentat ultimul design al Huawei P30 Pro, de altfel și cel mai popular flagship. Varianta îmbunătățită a Huawei P30 Pro continuă să decline liniile elegante și tehnologia inovativă, oferind două modele care setează tendințele prin noile nuanțe – Mystic Blue, o culoare care aduce aminte de cerul care se reflectă în mare și Misty Lavander, care amintește de o plajă la apus. Mai mult, funcționalitățile foto și video avansate aduc un plus în zona artelor vizuale, în timp ce noul EMUI 10 oferă o experiență îmbunătățită.

La final, Richard Yu a arătat noile căști wireless ale anului, Huawei FreeBuds 3. Cu un design delicat, păstrate într-o cutie rotundă, căștile oferă utilizatorilor o eperiență mult mai plăcută la purtare. Căștile sunt disponibile în două variante cromatice – alb și negru. Fiind primele căști care folosesc chipul Kirin A1, Huawei FreeBuds 3 oferă conectivitate rapidă, o calitate a sunetului impresionantă și performanță în anularea zgomotului de fundal.

 Seria Huawei Mate, echipată cu chipset-uri din seria Kirin 990 urmează să apară în curând, în septembrie.

Notă:

  • Specificațiile Kirin 990 (5G) nu sunt egale cu cele ale telefoanelor mobile alimentate de Kirin 990 (5G).
  • Toate datele și rezultatele testelor sunt obținute din teste interne de laborator. Rezultatul final poate varia în funcție de mediu.

Despre Huawei Consumer BG

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind peste o treime din populația globală. În 2017, Huawei s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul livrărilor de smartphone-uri la nivel global. Compania a înființat până în acest moment 16 centre R&D în Statele Unite ale Americii, Germania, Finlanda, Suedia, Rusia, India și China. Huawei Consumer BG este una dintre cele trei unități de business ale Huawei și pune la dispoziția clienților săi smartphone-uri, tablete și PC-uri, accesorii inteligente și servicii cloud. Rețeaua globală Huawei este construită pe baza celor peste 20 de ani de experiență în industria telecomunicațiilor și este orientată spre a oferi soluții inovatoare, care se traduc în experiențe extraordinare pentru consumatorii de pretutindeni.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm vizitați: https://consumer.huawei.com/ro/

Pentru a fi la curent cu activitatea Huawei Consumer BG, urmăriți-ne pe:

Facebook: facebook.com/HuaweimobileRO

Instagram: instagram.com/huaweimobileRO

YouTube: youtube.com/c/HuaweiMobileRO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>