Doua masini electrice prezente la standul Kaufland E-Rally Team de la Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2018, Trofeul Sinaia

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

In weekend-ul 20-22 Iulie, la Sinaia, a avut loc cea de-a 5-a etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2018. Trofeul Sinaia este singurul traseu stradal din CNVCD. Pilotii celor mai rapide masini din Romania se intrec pe un traseu lung de 3 km, care urca de la Casino Sinaia spre Telegondola.

Am fost invitat de agentia HTag PR la standul Kaufland E-Rally Team, unde am fost impresionat de cele doua masini electrice, un VW Golf 6 GTI proaspat transformat total intr-o masina electrica de curse (are un motor care dezvolta 300 CP) si un VW e-Golf (model derivat din Golf 7), o masina de serie preparata insa pentru curse.

Cei de la Kaufland incurajeaza utlizarea electrice, ca modalitate de deplasare eco. In 2016, Kaufland a lansat prima retea publica de statii de incarcare rapida a mașinilor electrice din Romania.
In prezent, sunt peste 20 de statii de incarcare rapida a masinilor electrice amplasate in parcarile Kaufland.

La stand i-am cunoscut pe pictorul german Marcel Thiele, Bianca Constantin, detinatoarea titlului Miss Universe 2009, George Vintila (exponent al Generatiei Pro, trendsetter si pilot cu brevet) si pe Bogdan Alexandrescu (master chef).

Marcel Thiele in urma cu patru ani a pus stop carierei lui internationale de corporatist si s-a mutat la Bucuresti pentru a picta. In doar 4 ani de cand locuieste în Romania, a pictat deja peste 500 lucrari, cei doi artisti de referinta care i-au influentat stilul fiind Gerhard Richter si Jackson Pollock. Este pasionat de sporturile cu motor, asa ca nu putea lipsi de la un astfel de eveniment.

Bianca Constantin, posesoarea titlului de Miss Universe Romania 2009, este pasionata de masini si conduce un superb Audi A3 Cabrio, castigat in 2009, in cadrul competitiei Miss Universe. A fost si copilot in masina VW e-Golf condusa de Sorin Ghisoi si si-ar dori sa conduca o masina electrica.

George Vintila a condus pe circuitul din Sinaia un VW Golf electric. A fost placut impresionat de masina puternica si silentioasa si ii felicita pe cei de la Kaufland pentru proiectul E-Rally Team.

Foarte multi spectatori s-au adunat in jurul standului Kaufland E-Rally Team atat pentru a admira cele doua masini, cat si pentru a face fotografii si pune intrebari pilotilor si membrilor echipei despre modul in care poate fi condusa o masina electrica pe circuit dar si despre puterea pe care o poate dezvolta un astfel de vehicul.

Sorin Ghisoi, cel care a pilotat duminica masina, este multiplu campion national în competitiile de viteza si are peste 20 de ani de experienta in domeniul sporturilor extreme.

Detine 5 titluri de campion national si doua titluri de vicecampion national, insa a urcat pe podiumul medaliatilor de peste 50 de ori.

Este inginer mecanic, absolvent al facultatii ”Autovehicule rutiere” din cadrul Universitatii ”Transilvania” din Brasov.

Sorin Ghisoi si-a transformat pasiunea pentru masini, care s-a manifestat inca din copilarie, pe vremea cand conducea, pe furis, masina tatalui sau, intr-o adevarata meserie. Acum simte ca a venit momentul unei noi etape in viata lui, aceea de a-si aduce contributia la schimbarea in bine a lumii in care traim, macar in domeniul pe care il stapaneste atat de bine, acela auto-moto. Asa ca se implica activ, alaturi de echipa Kaufland E-Rally Team, la transformarea unei masini cu motor termic intr-o masina de motor electric pregatita special pentru competitiile de viteza.

”Acum simt ca a venit vremea sa imi aduc si eu aportul la o lume mai buna, mai ales ca am un baietel la al carui viitor incep sa ma gandesc serios. De aceea ideea unei masini care nu polueaza si care e ieftin de intretinut mi-a parut a fi urmatorul pas pe care trebuie sa il fac” marturiseste pilotul Sorin Ghisoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>