Reînnoirea rapidă a portofoliului de smartphone-uri aduce fanilor următoarea generaţie de terminale Nokia 5, Nokia 3 şi Nokia 2

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cele trei modele noi de smartphone-uri Nokia care rulează Android OreoTM se bazează pe acelaşi design remarcabil şi oferă calitate pe care te poţi baza

București, 29 mai 2018 – HMD Global, compania care deține licența exclusivă a brandului Nokia pentru telefoane şi tablete şi operează sub conceptul „The Home of Nokia Phones”, continuă să-şi reînnoiască rapid portofoliul de smartphone-uri Nokia Android prin lansarea terminalelor Nokia 5.1, Nokia 3.1 şi Nokia 2.1. Oferind acces la cele mai noi servicii Google, cum ar fi Google Assistant, acest trio de modele noi continuă să furnizeze o experienţă Android pur, securizat şi actualizat prin Android One şi Android Go, combinată cu măiestria de construcţie şi designul aşteptat de la un smartphone Nokia, împreună cu performanţele adecvate.

 

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, spune: “Suntem încurajaţi de răspunsul pe care îl primim pentru produsele noastre. Utilizatorii ne spun că îndrăgesc smartphone-urile Nokia care rulează Android. Depunem eforturi constante pentru a scoate în evidență experienţele ce se potrivesc cel mai bine nevoilor cotidiene ale fanilor noştri. Toate detaliile smartphone-urilor Nokia au fost proiectate cu gândul la utilizatori, motiv pentru care suntem încântaţi să lansăm aceste modele rafinate care oferă performanţe îmbunătățite, cele mai avansate elemente de design la preţuri accesibile oricui şi la calitatea de top aşteptată de la noi.

“Cu acest nou portofoliu de produse, oferim ecrane mai mari, performanţe îmbunătăţite prin actualizări de procesare date care asigură performanţe mai bune cu până la 50%, simultan cu menţinerea echilibrului perfect între consumul de energie şi designul deosebit – toate acestea regăsindu-se pe un segment în care consumatorii sunt adesea obligaţi să facă compromisuri. Cu ajutorul portofoliului nostru reînnoit, utilizatorii se pot bucura acum de o experienţă smartphone premium, fără a plăti şi un preț premium. Fiecare model de telefon are un stil aparte, cu o atenţie deosebită acordată detaliilor. Indiferent de bugetul avut la dispoziţie, veţi putea găsi un smartphone Nokia potrivit pentru dumneavoastră.”

 

Nokia 5.1: Un model clasic rafinat

Continuând designul clasic al generaţiei anterioare, noul Nokia 5.1 este compact şi stilat. Cu o integritate structurală obţinută din utilizarea unui singur bloc de aluminiu, seria 6000, acesta vine cu un look rafinat prin intermediul unui proces riguros, în 33 de etape, de prelucrare mecanică, anodizare şi polizare pentru finisajul satinat și elegant. Noul Nokia 5.1 încorporează un ecran cu 0,3 inci mai mare într-un corp mai îngust cu 2 mm şi cu detalii atent armonizate, cum ar fi marginile rotunjite ale ecranului pentru a oferi o experienţă compactă. Nokia 5.1 vine cu un ecran cu rezoluţie mai mare FullHD+, de 5,5 inci, cu raport de imagine de 18:9, fapt care transformă urmărirea emisiunilor favorite, diseminarea de imagini amuzante sau practicarea de jocuri într-o experienţă încântătoare.

 

Cu un procesor cu opt nuclee 2.0 GHz MediaTek Helio P18, Nokia 5.1 oferă o experienţă mai fluidă, care înseamnă viteză şi putere cu 40% mai bune decât generaţia anterioară, astfel încât utilizatorul să poată crea, edita şi transforma conţinut fără efort. Puteţi surprinde mai multe detalii legate de ceea ce contează în viaţa dumneavoastră cu ajutorul camerei foto principale actualizate de 16MP, cu auto-focus de detectare de fază şi cu ajutorul camerei frontale cu unghi larg. Senzorul de amprentă digitală al terminalului Nokia 5.1 a fost relocat pe spatele telefonului, ca să puteţi debloca terminalul cu indexul sau ca să vă puteţi lăsa portofelul acasă pentru a efectua plăţi în siguranţă şi lejer cu ajutorul  NFC prin Google Pay.

Noul Nokia 5.1 va fi disponibil în trei culori clasice: Copper, Tempered Blue şi Black (disponibil câteva săptămâni mai târziu); două opţiuni de stocare/RAM: 2GB/16Gb, 3GB/32GB şi va fi accesibil din iulie 2018 la un preţ mediu global cu amănuntul de 189 Euro.

 

Nokia 3.1: Armonia perfectă între materiale şi performanţe

Nokia 3 a fost modelul cu cel mai mare succes din gama de smartphone-uri Nokia şi cea mai mare franciză a noastră de până acum. Noul terminal Nokia 3.1 reprezintă acum o conexiune importantă între materiale cu design deosebit şi performanţe pe măsură, ceea ce face terminalul mai atractiv ca oricând. Ecranul frumos curbat se încadrează în laturile zvelte de aluminiu cu o tăietură dublă de diamant pentru a furniza o armonie perfectă între materiale. Având dimensiunile potrivite pentru utilizarea cu o mână, cel mai accesibil model al nostru de 18:9 cu ecran HD+ de 5,2 inci, oferă mai mult conţinut, în timp ce ecranul curbat 2.5D este protejat de sticlă rezistentă la şocuri, Corning® Gorilla® Glass pentru a menţine terminalul în bună stare un timp mai îndelungat.

 

Nokia 3.1 rulează pe MediaTek 6750, un chipset cu opt nuclee, care oferă de două ori mai multe nuclee de procesare şi un plus de performanţe de 50% faţă de generaţia anterioară, astfel ca terminalul să poată ţine pasul cu nevoile dumneavoastră. Dispunând de o cameră principală actualizată de 13MP, terminalul captează amintirile pe care doriți să le retrăiţi la nesfârşit. Datorită setului complet de senzori, care se găsesc de obicei doar pe telefoanele premium, Nokia 3.1 vă permite să extrageţi tot ce se poate din aplicaţii AR populare Pokémon Go, să plătiţi lejer şi securizat cu NFC pe Google Pay1 şi să captaţi scene de ansamblu cu vedere panoramică.

 

Noul Nokia 3.1 va veni în trei culori: Blue/Copper, Black/Chrome şi White/Iron; două opţiuni de stocare/RAM: 2GB/16Gb, 3GB/32GB, şi va fi disponibil din iunie 2018, la un preţ global cu amănuntul de 139 Euro.

 

Nokia 2.1: Telefonul cu o durată de viaţă a bateriei de 2 zile devine şi mai bun

Deservind nevoile de entertainment de lungă durată ale utilizatorilor aflaţi permanent în mişcare, Nokia 2.1 vine cu o baterie care ţine două zile, un ecran mare HD de 5,5 inci şi difuzoare stereo duale frontale. Imensa baterie de 4,000mAh a terminalului se încarcă acum şi mai repede, astfel încât dumneavoastră să puteţi refolosi terminalul mai repede ca înainte. Cu ecranul HD, aproape cu 20% mai mare decât modelul iniţial, vă puteţi bucura de materiale video de înaltă definiţie în timp ce sunteţi în mişcare, iar difuzoarele duale cu elemente de detaliu din oţel inoxidabil formatat 3D vă oferă un sunet stereo special.

 

Oferind calitatea şi stilul aşteptate de la un telefon Nokia, designul nordic şi accentele metalice ale terminalului Nokia 2.1 vă garantează că vă veți remarca din mulţime. Spatele zvelt, rotunjit şi proiectat ergonomic, din policarbonat colorat intrinsec, vă va menţine terminalul în siguranţă împotriva zgârieturilor şi şocurilor. Platforma mobilă actualizată Qualcomm™ Snapdragon® 425 pe 64 biţi, oferă fanilor performanţele cu 50% mai rapide şi mai fluide cerute de ei pentru comutarea rapidă între aplicaţii. Puteţi surprinde acţiunea oriunde vă aflaţi cu ajutorul camerei frontale de 5MP şi a celei principale de 8MP a terminalului Nokia 2.1.

 

Noul Nokia 2.1 va veni în trei culori metalice: Blue/Copper, Blue/Silver şi Grey/Silver şi va fi disponibil din iulie 2018, la un preţ global cu amănuntul de 115 USD.

 

 

Experienţe Android pur, securizat şi actualizat pentru întreaga gamă

Alături de Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 plus şi Nokia 6.1, terminalele Nokia 5.1 şi Nokia 3.1 se alătură familiei Android One, oferind o experienţă proiectată de Google care înseamnă inteligenţă, siguranţă şi fascinaţie. Smartphone-urile Nokia cu Android One oferă stocare şi durată de viaţă a bateriei mai bune chiar de la despachetare, precum şi cele mai noi inovaţii pe bază de inteligenţă artificială de la Google, pentru a vă ajuta să rămâneţi permanent înaintea celorlalţi. Nokia 5.1 şi Nokia 3.1 vor beneficia timp de trei ani de actualizări lunare de securitate şi doi ani de actualizări de sistem, aşa cum se garantează în cadrul programului Android One. Acest fapt le plasează între cele mai sigure telefoane de pe piaţă, permanent actualizate cu cele mai noi servicii Google, cum sunt Google Assistant şi Google Photos cu stocare gratuită şi nelimitată de fotografii de înaltă calitate. Între timp, Nokia 2.1 vine cu Android Oreo™ (Go edition), proiectat pentru smartphone-uri cu 1GB RAM sau mai puţin și oferă o experienţă Android fluidă, stocare mai mare de date şi consum mai mic de date. Toate cele trei terminale sunt pregătite pentru Android P.

 

Anne Laurenson, Director, Android Partnerships at Google, spune: ”Oamenii din întreaga lume caută smartphone-uri care să se potrivească nevoilor lor, iar misiunea Android a fost mereu aceea de a face accesibilă oricui forţa procesării de date. Parţial, asta înseamnă asigurarea unei experienţe bogate pentru o gamă largă de dispozitive. Este îmbucurător să vedem că HMD Global îşi asumă un rol de top în cadrul acestei misiuni prin lansarea modelului Nokia 2.1, care rulează pe Android Oreo™ (Go edition), precum şi prin includerea a două alte terminale în familia Android One. Am lucrat împreună ca să combinăm cele mai recente inovaţii software de la Google cu expertiza HMD Global în zona de hardware de calitate, astfel încât Nokia 5.1 şi Nokia 3.1 să poată aduce experienţa inteligentă, securizată şi surprinzătoare Android One la îndemâna oricui.”

 

Disponibilitate

Nokia 5.1 va fi disponibil din iulie 2018, la un preţ mediu global cu amănuntul de 189 euro.

Nokia 3.1 va fi disponibil din iunie 2018, la un preț mediu global cu amănuntul de 139 euro.

Nokia 2.1 va fi disponibil din iulie 2018, la un preț mediu global cu amănuntul de 115 USD.

 

Despre HMD Global

Cu sediul în Espoo, Finlanda, HMD Global Oy este noua companie care găzduiește telefoanele și tabletele Nokia. HMD proiectează şi vinde o gamă de smartphone-uri şi telefoane clasice, care ţintesc o gamă largă de consumatori şi au mai multe niveluri de preţuri. Dedicată inovării şi calităţii, HMD deţine licenţa exclusivă a mărcii Nokia pentru telefoane şi tablete. Nokia este marcă înregistrată a Nokia Corporation. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hmdglobal.com.

 

Nokia este marcă înregistrată Nokia Corporation. Android, Android One, Google şi Google Photos sunt mărci înregistrate ale Google LLC;  Oreo este marcă înregistrată Mondelez International, Inc. group. Qualcomm si Snapdragon sunt marci inregistrate Qualcomm Incorporated, înregistrate în Statele Unite și alte țări. Qualcomm Snapdragon este un produs al Qualcomm Technologies, Inc. și/sau subsidiarele sale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>