Şcoala Româno-Britanică a lansat „Ghidul pentru învăţătorii care inspiră”

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Evenimentul de lansare a “Ghidului pentru învățătorii care inspiră”, ediția I a avut loc la începutul acestei săptămâni și a urmărit să aducă la un loc diferiți actori importanți din sectorul educațional.

În cadrul ceremoniei, au existat discursuri oficiale, prezentarea ghidului, prezentarea primului francizat social educational din România, dar si acordarea primului titlu de profesor asociat SRB doamnei Stoian Marina Cătălina – Școala Gimnazială Drăgotești – Școala asociată SRB din 2017

Ghidul reprezintă un set de indicatori de rezultat ce asigură implementarea principiului “niciun copil lăsat în urmă”. Astfel, învățătorii au la dispoziție, gratuit, un set complet de indicatori semestriali și anuali ce îi pot ghida în monitorizarea progresului individual al elevilor proprii. Mai mult, în cadrul ghidului sunt oferite modele de instrumente de planificare și implementare a currciulumului, dar și un model de raport de progres către părinți.

„Mă bucur că am reuşit să organizăm acest eveniment şi, mai ales, mă bucur că Excelenţa Sa Paul Brummell şi domnul director al British Council Romania, domnul Nigel Bellingham, au participat la această festivitate. A fost o onoare pentru noi să îi avem drept oaspeţi şi, totodată, acest lucru ne obligă să ţinem ştacheta ridicată în anii care urmează. Excelenţa Sa domnul ambasador este, de altfel, un prieten mai vechi al şcolii noastre, un susţinător al eforturilor noastre care ne onorează cu atenţia sa încă de la înfiinţarea acestei unităţi de învăţământ. «Ghidul pentru învăţători care inspiră» a fost gândit ca o unealtă care să ajute cadrele didactice în desfăşurarea nobilei meserii pe care şi-au ales-o. Este, concret, un curriculum integrat pentru clasa pregătitoare care atinge toate aspectele activităţii didactice: proiectare, implementare şi evaluare“, a declarat Cristina Catană – Bucă, preşedinta Asociaţiei Române a Tinerilor cu Iniţiativă, fondatoarea Şcolii Româno-Britanice din Craiova.

Prin intermediul conceptului de școli asociate, implementat de Școala Româno-Britanică din anul 2017, o unitate de învățământ din mediul rural beneficiază de suport logistic și de resurse educaționale puse la dispoziție gratuit. Astfel, a fost posibilă francizarea socială a conceptului, Școala Româno-Britanică devenind marcă înregistrată și primul brand local educațional ce va ajunge și în alte localități din România, obligația fiecărui francizat urmând să fie aceea de a funcționa drept Centru de Resurse Educaționale pentru școlile din mediul rural din județul în care își desfășoară activitatea.

Școala Româno-Britanică este un proiect al Asociației Române a Tinerilor cu Inițiativă ce face parte din Programul Național de Creștere a Calității Educaționale lansat de organizația noastră în anul 2016.

Mai multe informații despre proiectul nostru și despre cei care ne-au fost alături până acum regăsiți în: Raport anual 2016-2017

Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI) este o asociație non-profit ce activează de 15 ani în folosul comunității locale craiovene, derulând peste 300 de proiecte, cu 10 000 de beneficiari direcți finali, în ultimii 3 ani dezvoltând Conceptul EduBenefits de implicare a companiilor in programe comunitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>