CATENA susţine American Independent Film Festival 2018 de la Bucureşti

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pornind de la tradiţia marilor filme narative americane, festivalul îşi propune să prezinte o selecţie a celor mai recente producţii independente made in USA, titluri apreciate de critică şi prezentate în circuitul marilor festivaluri nord americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto. Prima ediţie a AIFF – singurul festival din România dedicat cinematografiei independente americane a avut loc în septembrie 2017 şi i-a avut ca invitaţi speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix şi John C. Reilly.

Proiectul este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Ambasadei SUA în România și al Institutului Cultural Român.

Cele peste 30 de producții americane de mare succes vor fi introduse şi moderate de critici de film, dar și de personalități din lumea artelor: Irina Margareta Nistor, Cristian Tudor Popescu, Andrei Tănăsescu, Ionuţ Mareş ș.a.

Filmul de Oscar „I, Tonya”, în deschidere, în prezența lui Sebastian Stan, invitatul de onoare al AIFF

Deschiderea American Independent Film Festival va avea loc pe 27 aprilie, ora 20:30, la Cinema PRO, cu filmul de Oscar „I, Tonya”, despre cunoscuta patinatoare Tonya Harding. Filmul va fi introdus de Sebastian Stan (rol principal în film), actor american de origine română, născut la Constanța; el s-a afirmat în ultimii ani, fiind prezent în distribuția unor filme de Oscar precum „Marțianul” și „Lebăda Neagră”, în serialul american „Gossip Girl” sau în cel mai recent film din trilogia „Captain America”. „I, Tonya” este unul dintre cele mai lăudate filme ale anului 2017, cu un premiu Oscar, un Glob de Aur și un premiu BAFTA pentru Allison Janney, alte două nominalizări la premiile Oscar 2018, două la Globurile de Aur și patru la Premiile BAFTA 2018.

Tot în deschiderea festivalului, dar la Cinema Muzeul Țăranului va fi proiectat câștigătorul Golden Globes pentru cel mai bun film – „Lady Bird”, în regia Gretei Gerwig, câștigător al două Globuri de Aur și nominalizat la cinci premii Oscar.

Și alte filme de marcă vor fi prezentate în premieră absolută în România, la American Independent Film Festival.

Programul complet al proiecțiilor care vor avea loc la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului este disponibil pe filmedefestival.ro.

Biletele pot fi achiziționate de pe Eventbook.ro. Rezervări pentru proiecțiile cu intrare liberă se pot face pe Eventbook.ro.

Prin tradiţie, CATENA susţine filmul românesc (filmele „OCTAV” de Serge Ioan Celibidache sau „Dincolo de calea ferată”, al lui Cătălin Mitulescu sunt doar câteva exemple), dar şi fiecare ediţie a marilor festivaluri de film ce au loc la Bucureşti, precum Les Films de Cannes à Bucarest, Audience Award Film Festival, American Independent Film Festival, Nordic Film Festival 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>