Acer lanseaza Chromebook Tab 10, prima tableta cu sistem de operare Chrome pentru educatie

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rezumat

  • Prima tableta cu sistem de operare Chrome conceputa pentru educatie; promoveaza implicarea si colaborarea dintre studenti, profesori
  • Usor de gestionat cu o licenta Chrome Education; sigura si usor de utilizat de catre elevi
  • Rezolutie QXGA 2048×1536 pe un afisaj tactil IPS de 9,7 inch
  • Stylus Wacom® EMR pentru scriere naturala, desen; cu doc pentru pastrare in siguranta
  • Suport pentru Google Play pentru a oferi studentilor si profesorilor acces la aplicatii educationale Android
  • Asistenta planificata pentru Google Expeditions AR pentru a oferi experiente de invatare captivante

Bucuresti, 3 aprilie 2018 – Acer anunta astazi lansarea primei tablete pentru educatie care ruleaza sistemul de operare Chrome: Acer Chromebook Tab 10 (D651N). Noul dispozitiv Acer este conceput pentru clientii Acer din segmentul educational si va fi folosit in salile de cursuri pentru a extinde si imbunatati procesul de invatare a elevilor prin integrarea vitezei, simplitatii si securitatii oferite de sistemul de operare Chrome in forma unei tablete.

“Acer Chromebook Tab 10 combina avantajele suportului hardware si al aplicatiilor pentru a permite o invatare mai aprofundata pentru un numar si mai mare de elevi.”, a declarat James Lin, General Manager, Commercial & Detachable Notebooks, IT Products Business Acer. “Noua tableta Acer Chrome Tab 10 incurajeaza elevii sa descopere noi modalitati de intelegere a lumii din jurul lor.”

Elevii pot face mai multe pe afisajul QXGA datorita design-ului portabil

Elevii isi pot vizualiza lucrarile si aplicatiile la o claritate impresionanta si culori luminoase pe ecranul tactil QXGA IPS de 9,7 inch. Oferind o rezolutie de 2048 x 1536 la 264 pixeli pe inch, afisajul ofera studentilor perspective incredibil de clare cu privire la subiectele pe care le studiaza. Dimensiunile subtiri si designul portabil fac din Acer Chromebook Tab 10 un dispozitiv usor de utilizat in sala de clasa sau in alte locuri unde e nevoie de suport digital.

In plus, Acer Chromebook Tab 10 suporta Google Play care ofera profesorilor si studentilor acces la aplicatii educationale Android verificate si aprobate de administratori pentru a le permite sa colaboreze, sa descopere si sa invete mai mult.

Dimensiunile compacte ale Acer Chromebook Tab 10 ofera posibilitatea de a fi purtata cu usurinta in rucsac, fara a ocupa prea mult loc pe birou sau pe banca, iar culoarea deosebita Cobalt Blue confera eleganta si stil. Noua tableta Acer Chromebook Tab 10 cantareste doar 550 gr si masoara doar 172.2 (l) x 238.2 (L) x 9.98 (I) mm.

Specificatii care imbogatesc experienta Chrome

Elevii pot folosi camera web HD de 2MP frontala, difuzoarele duale incorporate si microfonul pentru chat prin Google Hangouts. Camera foto posterioara de 5 MP permite elevilor sa capteze imagini video si imagini.

Pentru a oferi studentilor modalitati suplimentare de a interactiona cu noua Acer Chromebook Tab 10, dispozitivul este echipat standard cu stylus Wacom EMR. Elevii pot lucra cu exactitate in aplicatii interactive, pot desena, schita, lua notite si capta idei care pot fi impartasite cu colegii si profesorii lor. Stylusul Wacom EMR poate fi stocat in siguranta in docul dedicat din carcasa. In plus, nu necesita baterie si este rezistent la caderi accidentale.

Acer Chromebook Tab 10 are o durata lunga de viata a bateriei, pana la 9 ore – suficient pentru programele 1:1 in care studentii folosesc tableta pe tot parcursul zilei scolare, precum si acasa pentru proiecte suplimentare sau teme. Scolile cu laboratoare dedicate si Wireless Smart Carts pot utiliza Acer Chromebook Tab 10 pe parcursul mai multor zile, in timpul orelor petrecute la scoala.

Usor de administrat si de pastrat in siguranta

Administratorii IT pot gestiona noua tableta Acer Chromebook Tab 10 la fel de usor ca pe oricare alt dispozitiv cu sistem de operare Chrome din campusul lor. Acestia pot sa faca actualizari, sa configureze aplicatii, precum si sa gestioneze extensiile si politicile cu licenta Chrome Education.

Tableta Acer Chromebook Tab 10 poate fi utilizata in cadrul oricarei sali de clasa si in laboratoare, deoarece sistemul de operare Chrome accepta conectarea mai multor utilizatori, oferind elevilor acces rapid la informatii, aplicatii, proiecte, Gmail si multe altele atunci cand se conecteaza la contul lor unic. Chiar daca un dispozitiv este pierdut, furat sau deteriorat, elevii nu isi vor pierde informatiile. Stocarea in Google Drive pastreaza in siguranta fisierele, documentele si fotografiile in Cloud si asigura ca versiunea cea mai recenta este intotdeauna disponibila. In plus, sistemul de operare Chrome este actualizat automat si protejeaza studentii impotriva amenintarilor online in continua schimbare, cum ar fi virusii si programele malware.

Performante solide si porturi multiple

Acer Chromebook Tab 10 raspunde rapid si poate rula simultan mai multe aplicatii deoarece este echipata cu un procesor OP1 care integreaza procesoare Cortex-A72 dual-core si quad-core Cortex-A53. De asemenea, include 4GB de memorie RAM si 32GB de stocare. Elevii vor ramane conectati la reteaua scolii cu o conectivitate rapida si fiabila 2×2 MIMO 802.11ac Wi-Fi si se vor putea conecta la ecrane externe sau alte dispozitive prin Bluetooth 4.1.

Noua tableta Acer Chromebook Tab 10 include un port USB 3.1 Type-Gen 1, care poate fi utilizat pentru incarcarea dispozitivului, precum si a altor produse, pentru transfer rapid de date de pana la 5 Gbps si pentru conectare la un display HD. Dispune de asemenea de o mufa combo pentru casti/boxe si un cititor de carduri MicroSD.

In curind si asistenta pentru realitatea augmentata

Acer Chromebook Tab 10 va sustine in viitor realitatea augmentata, pentru a permite elevilor sa experimenteze noi modalitati de a invata cu Expeditions AR. Expedition AR este tehnologia AR a Google care mapeaza sala de clasa si plaseaza obiecte 3D in ea, astfel ca materii precum biologia, geografia si astronomia vor fi mult mai usor de inteles.

Preturi si disponibilitate

Noua tableta Acer Chromebook Tab 10 (D651N) va fi disponibila clientilor din segmentul educational si comercial incepand cu luna mai la preturi de la 329 euro.

Specificatiile exacte, preturile si disponibilitatea vor varia in functie de regiune. Pentru a afla mai multe despre disponibilitate, specificatiile produsului si preturile pe anumite piete, va rugam sa contactati cel mai apropiat birou Acer prin intermediul www.acer.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>