Criterii de care sa tii cont atunci cand achizitionezi placute de frana

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De starea in care se afla placutele de frana ale unui autovehicul depinde atat siguranta ta cat si a celorlalti participanti la trafic motiv pentru care acestea trebuie schimbate in momentul in care acestea prezinta semne de uzura. Acest schimb poate fi realizat intr-un service auto sau in propriul garaj, asta in cazul in care detii unul dintre tipurile de elevatoare auto: elevator 2 coloane, elevator foarfeca sau elevator foarfeca vulcanizare. Avand in vedere ca de calitatea acestor placute de frana depinde atat siguranta ta cat si a celorlalti participanti la trafic, iata cateva dintre cele mai importante sfaturi de care trebuie sa tii cont in momentul in care achizitionezi placute de frana:

  • Materialul din care sunt confectionate placutele de frana este cel mai important criteriu ce trebuie avut in vedere in momentul achizitionarii acestora. In momentul de fata pot fi achizitionate placute de frana confectionate din urmatoarele materiale:
  1. Placute de frana ceramice, acestea fiind cea mai buna alegere pentru soferii ce adopta un stil de condus agresiv, sportiv, deoarece acest tip de placute ofera un spatiu de franare mult mai mic decat celelalte tipuri de placute de frana.
  2. Placute de frana confectionate din materiale organice sunt alegerea perfecta pentru soferii care nu adopta un stil de condus agresiv. Acest lucru nu inseamna ca soferii ce adopta un stil de condus agresiv nu pot utiliza acest tip de placute de frana ci doar ca in cazul in care acest lucru se va intampla acestia vor trebui sa schimbe mai repede placutele de frana deoarece cele confectionate din materiale origanice se uzeaza mai repede.
  3. Placutele de frana confectionate din aliaj slab de otel sunt o alegere foarte buna deoarece acestea opresc masina intr-un spatiu foarte mic.
  4. Nu in ultimul rand, placutele de frana confectionate din materiale semi – metalice reprezinta o alta optiune la care poti apela atunci cand vrei sa achizitionezi un set de placute de frana.
  • Spatiul de franare este un alt criteriu extrem de important ce trebuie avut in vedere in momentul achizitionarii placutelor de frana. Acest spatiu de franare se determina prin intermediul coeficientului de franare al placutelor de frana. Cu cat este mai mare acest coeficient cu atat mai mic va fi spatiul de franare.
  • Nu in ultimul rand, temeperatura la care rezista placutele de frana este de asemenea un criteriu important ce trebuie avut in vedere in momentul in care se achizitioneaza un set nou de placute de frana. Aceasta temperatura trebuie sa fie cat mai mare pentru a nu ajunge in situatia in care sa constati ca nu mai tin franele deoarece acestea pur si simplu s-au topit.

In cazul in care pana acum ai achizitionat placutele de frana la intamplare sau in functie de criteriul financiar, te rog sa nu mai faci acest lucru deoarece de calitatea acestora depinde viata ta si a celorlalti participanti la trafic, indiferent daca acestia sunt soferi sau pietoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>