Ce trebuie sa stii inainte de a oferi un cadou?

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pentru ca sarbatorile de iarna se apopie cu pasi repezi multi dintre noi sunt cuprinsi in aceasta perioada de febra cadourilor. Indiferent ca achizitionezi cadouri pentru colegi, familie, prieteni, etc, cred ca fiecare dintre noi cauta in aceasta perioada cadouri pentru cei dragi. Chiar daca multi dintre cei care ofera cadouri sunt de parere ca gestul conteaza, din punctul meu de vedere modul in care cadoul este oferit, mesajul pe care vrei sa il transmiti prin oferirea respectivului cadou reprezinta de asemenea criterii care conteaza foarte mult. Pentru a imbina toate aceste lucruri iata care sunt lucrurile cele mai importante de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa faci un cadou.

Primul lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand oferi un cadou este sexul persoanei careia ii oferi cadoul. In cazul in care beneficiara cadoului este o reprezentanta a sexului frunmos cadoul trebuie insotit de un buchet de flori, indiferent de ocazia cu care este oferit cadoul.
In cazul in care faci cadoul doar din politete si nu pentru ca ai fi apropiat de persoana respectiva, nu ii oferi lucruri de uz personal pentru ca este foarte posibil sa faci o impresie proasta din moment ce nu cunosti preferintele persoanei respective. Pentru ati atinge obiectivul ofera-i un obiect mai mult simbolic decat practic.
Sub nici o forma pretul nu trebuie lasat pe obiectul pe care il faci cadou.

Chiar daca aceasta regula este arhicunoscuta unii dintre noi din dorinta de a arata cat de importanta este pentru ei persoana careia ii ofera cadoul lasa intentionat pretul pe cadou. Din punctul meu de vedere cei care procedeaza in acest fel demonstreaza doar faptul ca nu cunosc bunele maniere nicidecum cat de importanta este pentru el persoana careia ii face cadoul.

Chiar daca pare bizar ambalajul cadoului reprezinta de asemenea un criteriu de care trebuie sa tii cont in momentul in care oferi un cadou. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa cuprinda anumite lucuri ci doar ca trebuie sa fie aranjat intr-un mod cat mai elegant si sa nu faca nota discordanta cu ocazia pentru care este oferit respectivul cadou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>