Becurile led o alegere buna pentru locuinta?

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Indiferent ca stam in chirie ori in propria casa, amenajarea acesteia trebuie sa fie una din prioritatile noastre. Doar in acest fel ne putem simti bine in propria casa alaturi de cei dragi noua. Iluminatul reprezinta in momentul de fata unul din cele mai importante criterii atunci cand vine vorba despre decorarea unei incaperi. Din acest motiv, atunci cand achizitionezi un corp de iluminat trebuie sa stii dinainte unde vrei sa il pui pentru ati da seama daca acesta se potriveste ori nu cu respectiva incapere. Pentru a intelege mai bine acest nou concept in continuarea acestui articol voi prezenta cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi un corp de iluminat pentru o anumita incapere.

Pentru a avea o zi cat mai productiva este foarte important ca in timpul somnului sa ne odihnim cat mai mult. Un inconvenient in calea odihnei poate fi si iluminarea dormitorului. Astfel, in cazul in care utilizam o lumina rece in dormitor organismul nostru nu va mai produce suficient de multa melatonina motiv pentru care somul nu va mai fi suficient de odihnitor. Pentru a evita aceasta situatie, decoreaza dormitorul doar cu corpuri de iluminat care ofera lumina calda.

Camera de zi este cea mai versatila incapere dintr-o casa pentru ca aceasta este folosita atat pentru vizionarea unui film, intalnirile cu prietenii ori pentru a lucra la diverse proiecte. Din acest motiv si corpurile de iluminat care se regasesc in aceasta incapere trebuie sa fie versatile astfel incat acestea sa se plieze pe nevoile de moment ale tale. In acest sens spoturile ori becuri led echivalent 100W sunt cea mai buna alegere.

Intr-o bucatarie moderna si eleganta trebuie sa se regaseasca mix-ul de lumini. Acest lucru este posibil prin amplasarea de corpuri de iluminat cu lumina calda precum si cu lumina rece. Contrastul creat prin intermediul acestui mix de culori va crea o atmosfera relaxanta si placuta atat pentru pregatirea hranei cat si pentru petrecerea timpului alaturi de cei dragi.

Nu in ultimul rand baia reprezinta o alta incapere in care iluminatul conteaza foarte mult. Chiar daca in majoritatea bailor lumina provine din tavan, acest lucru nu inseamna ca aceasta metoda de iluminat este cea coreta. Iluminarea oglinzii cu becuri led cu lumina rece reprezinta pentru baie cea mai noua tendinta in materie de iluminat.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>