Cele mai delicioase soiuri de rosii

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Atunci cand avem nevoie de seminte de legume trebuie sa avem in vedere faptul ca pentru o recolta cat mai bogata trebuie sa semanam cele mai calitative seminte. De unde pot fi cumparate semintele calitative de legume? De la magazinele specializate. Un astfel de magazin este pestre.ro. Aici gasesti tot ce ai nevoie in materie de seminte se legume, seminte de flori, dar si arbusti, tot felul de pomi fructiferi, butasi de flori, masini si unelte, pesticide, ingrasaminte si alte produse din domeniul agricol. Pentru detalii suplimentare intra pe site.

O leguma comuna in gradinile oamenilor din tara noastra este rosia. Insa, cand vorbim de rosii este cunoscut faptul ca acestea sunt de mai multe soiuri. Despre asta vrem sa-ti vorbim in cele ce urmeaza si anume despre cele mai delicioase soiuri de rosii de pe teritoriul tarii noastre.
Un prim soi adesea intalnit este clasicul soi inima de bou. Aceste rosii sunt cele mai intalnite in piete si gradini si sunt foarte rezistente la boli si daunatori. Rosiile inima de bou sunt acele rosii mari, grele de culoare rosu intens. Rosiile inima de bou trebuie consumate imediat dupa ce au fost culese, deoarece nu rezista foarte mult.

Un alt soi de rosii celebru este tata vacii romaneasca. Aceste rosii sunt absolut delicioase si sunt folosite adesea la bulion. De ce? Pentru ca nu sunt apoase, ci miezul este dens si semintele putine. Aceast soi este usor de recunoscut si datorita formei sale. Forma este putin alungita si putin umflata in partea de jos.
Mergem mai departe si vorbim despre rosiile de Tiganesti. Aceste rosii sunt de culoare rosu intens, au coaja mai inchisa la culoare ca miezul, au o marime medie si un miez malaios. Rosiile de Tiganesti sunt din ce in ce mai rar intalnite pe piata, ele fiind din nefericire inlocuite de soiurile aduse din import. Acest soi este chiar din satul Tiganesti din judetul Teleorman.

Dacia este un alt soi de rosii intalnit pe teritoriul Romaniei. Acest soi a fost creat la Vidra, in statia de cercetare legumicola. Rosiile din acest soi fac un singur rand de rod pe an si sunt ideale pentru salate si muraturi. Forma lor este una sferica, iar culoarea maronie. Rosiile Dacia sunt tari si au putine seminte.
Un ultim soi de rosii pe care vrem sa-l amintim este Puszta Kolozs. Acest soi isi are originea in Turda. Rosiile care apartin acestui soi sunt foarte mari, intr-un kilogram intrand cam 2 rosii, au o culoare rosie si o forma putin turtita. Gustul acestui soi este unul fin si placut, iar oamenii folosesc rosiile din soiul Puszta Kolozs la orice, de la salate, pana la conserve. Si inaltimea acestui soi este uimitoare, aceasta putand fi chiar si de 2 metri.

Aceste soiuri amintite sunt soiurile de rosii care fac cinste Romaniei. Ele sunt delicioase si sanatoase pentru oricare dintre noi. Consumul de rosii provenite din recolte bio nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra, mai ales atunci cand e sezonul rosiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>